Snimanje "Matrix 4" pogodovalo širenju korone u Berlinu, Kijanu Rivs meta napada

Snimanje filma "Matrix 4" u Nemačkoj pogodovalo je širenju koronavirusa, a na udaru kritika posebno se našao glavni glumac Kijanu Rivs. Kako navode nemački mediji, vlasti Berlina zbog toga su pokrenule istragu.

Kultura

Izvor: klix.ba

Subota, 14.11.2020.

12:25

Snimanje
Foto: Getty Images/Ethan Miller

Tokom snimanja ovog filma u Babelsberg studiju u Berlinu, održana je velika zabava na kojoj je bilo više od 200 zvanica.

To se desilo u jeku pandemije koronavirusa, tokom koje je nemačka kancelarka Angela Merkel pozvala građane da izbegavaju masovna okupljanja.

Iz produkcije tvrde da se radilo o snimanju pojedinih scena, međutim, tamošnji mediji navode da se zapravo radilo o zabavi koja je kamuflirana u snimanje.

Nastupali su DJ-jevi, korišćena je pirotehnika, služena je hrana, piće, bili su postavljeni čak i štandovi za tetoviranje.

U Berlinu je na snazi zabrana organizovanja događaja sa više od 50 učesnika i to uz prethodnu prijavu. Iz produkcije tvrde da se radilo o snimanju, a portparolka studija Babelsberg rekla je da su poštovane sve epidemiološke mere.

Četvrti film iz franšize "Matrix" počeli su da snimaju početkom godine i to 17 godina nakon što je snimljen treći dio "Matrix Revolutions".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: