Završeno snimanje novog filma Raše Andrića: Premijera sledeće jeseni FOTO

Nakon šest nedelja na lokacijama u Beogradu i na Hvaru, završeno je snimanje novog filma Radivoja Raše Andrića "Leto kada sam naučila da letim", prema istoimenoj knjizi Jasminke Petrović.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Glorija Lizde
Foto: Glorija Lizde

U pitanju je vedra i duhovita priča snažnih emocija, koja prati dvanaestogodišnju Sofiju, pred kojom je naizgled dosadno letovanje sa dve bake. Ipak, nova prijateljstva, prvi poljubac i pomirenje sa otuđenom porodicom pretvoriće leto, na idiličnom jadranskom ostrvu, u neprocenjivo i nezaboravno iskustvo.

Glavnu ulogu tumači talentovana mlada glumica Klara Hrvanović, a podršku su joj pružile iskusne kolege Olga Odanović i Žarko Laušević, kao i splitska glumica Snježana Sinovčić. U filmu se u ulozi Sofijinih rođaka pojavljuju i mladi glumci Luka Bajto i Ema Rogić.

Foto: Glorija Lizde
Foto: Glorija Lizde

"Leto kada sam naučila da letim" je prvi film Raše Andrića posle filma "Kad porastem biću kengur", koji je kao i Rašini prethodni filmovi "Munje" i "Tri palme za dve bitange i ribicu", stekao kultni status i veliki broj fanova.

Uz to, ovaj film je jedan od retkih sadržaja namenjenih prvenstveno deci, a producenti najavljuju da će "Leto", zbog višeslojne priče i značenja, biti film koji će zajedno ići da gledaju ćerke, mame i bake.

Foto: Momčil Božilov
Foto: Momčil Božilov

"Od srca čestitamo reditelju, glumcima i ekipi na uspešnom završetku snimanja. Presrećni smo što smo uspeli da snimimo film u ovoj ludoj godini punoj neizvesnosti, a posebno sa ovoliko smeha i radosti u toku celog procesa. Posebno hvala našim prijateljima iz Kinorame i žiteljima Hvara, koji su nas divno ugostili. Sada nas čeka veliki posao u postprodukciji, jer će film zbog Sofijine bujne mašte, obilovati vizuelnim efektima. Osim toga, očekujemo da ćemo sve završiti do sledećeg leta i da će film doći pred publiku početkom jeseni 2021", izjavili su producenti Milan Stojanović i Maja Popović.

Leto je adaptacija istoimene knjige Jasminke Petrović, jedne od najznačajnijih domaćih spisateljica za decu i mlade koja je do sada osvojila veliki broj priznanja za dečiju literaturu.

"Nekoliko puta sam bila na snimanju i uvek sam imala isti utisak - kakva sjajna ekipa! Atmosfera je bila radna, stvaralačka i pozitivna. Srećna sam i duboko zahvalna što tako divne osobe tumače junake iz mog romana. I kao što čika Duško Radović kaže – Sve što leti, htelo bi da leti... Neka leti, i treba da leti", izjavila je Jasminka.

strana 1 od 21 idi na stranu