Ovo je najbolji filmski lik svih vremena

Portal Ranker koji voli da rangira stvari uključuje izvedbe nekih od najvećih glumaca svih vremena u kultnim filmovima, epskim dramama, komedijama, akcionim i filmovima sa superherojima, te mnogim drugim filmskim žanrovima.

Izvor: index.hr
Podeli
Foto: Depositphotos/Fotofabrika
Foto: Depositphotos/Fotofabrika

Prema najnovijoj top listi, Forest Gamp je najbolji filmski lik svih vremena, barem sudeći prema više od 1,1 miliona glasova ljubitelja filma koji su učestvovali u anketi portala Ranker.com.

Najviše glasova na dobio je Forest Gamp, protagonista filmske adaptacije istoimenog romana Vinstona Gruma iz 1986. godine. Film Roberta Zemekisa iz 1994. smatra se klasikom savremene filmografije, a komična drama koja obiluje čitavim spektrom različitih emotivnih previranja Toma Henksa pretvorila je u jednog od najvoljenijih glumaca na svetu, čiji se citati iz filma i dalje prepričavaju, pogotovo onaj s bombonjerom koji mnogi već smatraju da je kliše.

Inače, Vinston Grum, autor knjige "Forest Gamp", čija će filmska adaptacija osvojiti šest Oskara i srca celog sveta, preminuo je u 77. godini života.

Na drugom mestu Rankerove liste našao se Vudi, kauboj iz Priče o igračkama, dok je na trećem mestu T-800, robot kojeg je kultno glumio Arnold Švarceneger. U topu 5 još su Dambldor iz Harija Potera i R2D2 iz Ratova zvezda.

strana 1 od 26 idi na stranu