Dokumentarac koji će vam skrenuti pažnju na još jednu krizu u zdravstvu VIDEO

Ondi Timoner dospela je na sam vrh američkog dokumentarnog filma još 2003. godine, kada se pojavio njen debi "DIG!" koji prati muzički život rok zvezdi punih sedam godina. Njen prvenac je postao jedan od najboljih dokumentaraca o muzici i osvajao je mnoge prestižne nagrade.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 14.08.2020.

14:37

Dokumentarac koji će vam skrenuti pažnju na još jednu krizu u zdravstvu VIDEO
Foto: Getty Images, Mark Mainz / Staff

Za svoj poslednji film, "Coming Clean", Timoner izučava i prati divlju krizu opioida u Americi, u holističkom pogledu na zavisnost i oporavak koji je fokusiran na ljudsku povezanost.

"Pandemija kovid 19 podigla je smrtnost od predoziranja opioidima za 50 odsto. Smatrali smo da treba što pre da se ovaj film prikažemo svima", rekla je Timoner za "IndieWire".

"Coming Clean" istražuje američku opioidnu krizu kroz oči oporavljenih zavisnika i političkih lidera na prvim linijama fronta. Film prati zavisnike u oporavku dok sklapaju saveze sa donosiocima odluka kako bi uništili stigmu i uticali na zakone i industrije i doveli do potrebnih promena u svojim zajednicama.

Film istražuje poreklo najveće krize droge u istoriji Sjedinjenih Američkih Država ali i otkriva inovativna rešenja za borbu protiv ovih problema.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: