Češki film "Ćerka" pobednik animiranog filma u Neumu

Ovaj film je takođe proglašen i kao najbolji studentski film na NAFF-u 2020.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 02.07.2020.

09:37

Češki film
Foto: Depositphotos/fergregory

Nakon pet dana trajanja Neum Animirani Film Festival (NAFF) i onlajn projekcija, objavljeni su i dobitnici osam nagrada. Grand Prix Festivala dobio je film "Ćerka", a autorka Daria Kašćeva iz Češke Republike.

Ovogodišnji član stručnog žirija književnik i novinar Dragan Marjanović, osvrnuo se na pobednički film, i rekao, kako je Češka škola jedna od najstarijih škola crtanog filma i da je kroz godine itekako unapredila forme animacije.

"Ukoliko je ovaj pobednički film rezultat rada jedne nadarene osobe sa značajnim profesorom, onda sam izuzetno srećan što je baš ta neobičnost obeležila Grand Priks u Neumu, dakle da je najbolji film Festivala ujedno najbolji studentski film", objasnio je Marjanović, piše Kliks.

Prema ocenama stručnog žirija, najbolju muziku imao je film "Merry grandmas" iz Rusije, dok je nagrada za najbolju animaciju glina /lutke i druge tehnike otišla u ruke autorke iz Rusije Dine Velikovskaye za film "Ties".

Svi filmovi su prikazani na profesionalnoj onlajn platformi, a samo je publika u Cetinju imala je priliku da uživa u projekcijama na otvorenom, to jest na Dvorskom trgu svake večeri tokom trajanja Festivala uz epidemiološke mere.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: