Film "Grudi" u konkurenciji za nagrade Pulskog festivala

Film "Grudi" u režiji Marije Perović biće prikazan u takmičarskoj konkurenciji na 67. Pulskom filmskom festivalu, koji će biti održan od 18. do 26. jula 2020. godine, a projekcija ostavarenja zakazana je za 20. jul.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija/Foto: depositphoto/dbajurin
Ilustracija/Foto: depositphoto/dbajurin

Za Zlatne arene - za najbolji film, režiju, scenario i glumačke nagrade u Hrvatskom programu takmičiće se 16 filmova, od kojih pet u programu Hrvatskog filma i 11 u programu Manjinskih koprodukcija

U programu Hrvatski film prikazaće se filmovi Mater” Jure Pavlovića, “Glas” Ognjena Sviličića, "Ribanje i ribarsko prigovaranje" Milana Trenca, "Ideš? Idem!" Ljube Zđelarevića i "Tereza37" Danila Šerbedžije.

Iz programa manjinske produkcije osim filma “Grudi”, prikazaće se filmovi "Otac" Srdana Golubovića, "Bosonogi car" Petera Brosensa, "Ne zaboravi disati" Martina Turka, "Sin" Ines Tanović, "Korporacija" Mateja Nahtigala, "Svi protiv svih" Andreja Košaka, "Pijavice" Dragana Marinkovića, "Ja sam Frenk" Metoda Peveca i "Agina kuća" Lendite Zeqiraj.

Pulski filmski festival najstariji je hrvatski filmski festival, koji se od 1954. jednom godišnje održava u pulskoj Areni.

Bio je najvažniji nacionalni filmski festival u SFRJ.

Film "Grudi" imao je svetsku premijeru na 33. Filmskom festivalu Herceg Novi - Montenegro Film Festival.

Film je nastao po predlošku serije "Grudi" i predstavlja pravi zajednički regionalni projekat, uz učešće produkcionih kuća iz Crne Gore, Hrvatske i Srbije kao i podršku Filmskog centra Crne Gore i Hrvatskog audio-vizuelnog centra.

Scenario je napisala Vladislava Vojnović po ideji Marije Perović.

Producentkinje filma su Marija Perović i Dubravka Drakić, direktor fotografije je Dušan Grubin, montažerka Nataša Pantić, scenografkinja Dragana Baćović, a kostimografkinja Tijana Todorović.

Uloge tumače: Dubravka Drakić, Nada Šargin, Marija Škaričić, Vojin Ćetković, Mira Banjac, Peđa Bjelac, Jelena Ðukić, Danilo Lončarević, Branimir Popović, Aleksandar Ðurica i drugi.…

Film je dobio Specijalno priznanje žirija na Filmskom festivalu "Seanema" u Ulcinju.

strana 1 od 24 idi na stranu