Odlaže se otvaranje bioskopa u Srbiji: Ovo je razlog zašto moramo još da sačekamo

Iako je otvaranje bioskopa u Srbiji bilo najavljeno za 1. jul, i to akcijom "Povratak u bioskope" nakon tri meseca pauze, ljubitelji sedme umetnosti ipak moraju još malo da se strpe.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Getty Images, Gabriel Kuchta / Stringer
Foto: Getty Images, Gabriel Kuchta / Stringer

Pročitajte još:

Srpski bioskopi izgubili milione: B92.net saznaje kada ćemo gledati nove filmove u bioskopima


Bioskopi u Srbiji ponovo otvaraju vrata za posetioce: Saznajemo šta ćemo gledati od 1. jula

Iako je pretpostavka možda bila da je odluka proizvod uvođenja novih mera, ipak je u pitanju nešto drugo.

Igor Stanković, direktor Kombank dvorane, naveo je za b92.net da se ne zna kada ćemo imati prilike da odemo u bioskop zbog pogoršanja epidemiološke situacije na nivou čitavog sveta.

"Uslovljeni smo startovima novih filmova. Amerika, koja diktira i naše tržište, odlaže regularan start naslova. U Americi je trenutno pooštravanje mera, kao i u nama značajnim Njujorku i Kaliforniji, čak i zatvaraju barove, ni ne pomišljaju da otvore bioskope", naveo je Stanković za naš portal.

U svetu i u Srbiji prikazivači filmova očekivali su prikazivanje visokobudžetnih filmova "Tenet" Kristofera Nolana 14. jula i "Mulan" Niki Karo takođe u julu, međutim njihova distribucija je odložena za 12. avgust za Nolanov triler, odnosno 21. avgust za dugoočekivani akcioni rimejk Diznijevog voljenog crtanog filma.

"Ovo naravno znači i da odlažemo akciju 'Povratak u bioskope' na kojoj je trebalo da predstavimo jedinstvenu listu filmova i jedinstvenu promotivnu cenu karata dve nedelje pre dolaska novih naslova", navodi Stanković za naš portal.

"Otvorili bismo bioskop bez novih filmova. Podrazumeva se da to nećemo raditi", navodi Stanković za b92.net.

Iz Cineplexxa su potvrdili za naš portal da je pomeranje premijera novih filmova prouzrokovalo odlaganje otvaranja bioskopa, i da će uskoro imati informacije koji je plan u vezi sa otvaranjem bioskopa.

strana 1 od 23 idi na stranu