Film o "Beogradskom kontrapunktu"

Zavod za proučavanje kulturnog razvitka premijerno će emitovati film "Umetnost u doba krize i ratova: pogled iz današnjice" posvećen konferenciji "Beogradski kontrapunkt" 29. aprila na svom kanalu na Jutjubu.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Ilustracija/Foto: depositphoto/maxxyustas
Ilustracija/Foto: depositphoto/maxxyustas

U polusatnom filmu učestvuju međunarodno priznati književnici Habib Ahmadzade iz Irana, Džang Ðićijang iz Kine, German Sadulajev iz Rusije, Slobodan Despot iz Švajcarske i Muharem Bazdulj iz Srbije i, kao uvodničari i moderatori, reditelj Emir Kusturica i ministar kulture i informisanja Republike Srbije Vladan Vukosavljević.

Učesnici filma govore o mogućnosti umetnosti da osmisli život i da smisao ljudskom stradanju u ratovima i društvenim krizama, kao i da pomogne u njihovom prevladavanju, što je posebno aktuelna tema u situaciji u kojoj se trenutno nalazi ceo svet.

"Beogradski kontrapunkt" je međunarodna konferencija pokrenuta na inicijativu Ministarstva kulture i informisanja Srbije i u organizaciji Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka, a prvi je put održana 2017. godine.

Njen cilj je da u Beogradu okupi značajne umetnike iz različitih delova sveta i omogući dijalog o najvažnijim pitanjima današnjice.

"Beogradski kontrapunkt“ posvećen temi "Umetnost u doba krize i ratova: pogled iz današnjice“ održan je 17. i 18. juna 2019. godine u Jugoslovenskoj kinoteci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 23 idi na stranu