Bredli Kuper, Spilberg i Skorseze rade zajedno na novom filmu

Američki glumac i reditelj Bredli Kuper režiraće film o američkom dirigentu i kompozitoru Leonardu Bernštajnu, a prava na film, koji još nema naslov, već ima Netfliks.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 23.01.2020.

16:46

Bredli Kuper, Spilberg i Skorseze rade zajedno na novom filmu
Foto: gettyimages/ Jamie McCarthy

Kuper će u filmu takođe glumiti, a osim toga je zajedno s Džošom Singerom, nagrađenim scenaristom "Spotlighta" i autor scenarija.

Među producentima su velika holivudska imena, uključujući Stivena Spilberga i Martina Skorsezea.

Kuper blisko sarađuje s Bernštajnovom decom, a nakon što je s ekipom slavnih filmaša dobio ekskluzivna prava na film, Netfliks je projekat oberučke prihvatio.

To neće biti klasični biografski film o Bernštajnu, nego složena priča o braku američkog kompozitora, pijaniste, dirigenta i muzičkog teoretičara i njegove supruge Felicije Montealegre, čileanske glumice.

Bernštajn (1918-1990) bio je jedan od najslavnijih dirigenata i kompozitora u SAD. Dirigovao je gotovo svim velikim američkim orkestrima, a od 1958. do 1969. bio je direktor Njujorške filharmonije. Nastupao je i kao operski dirigent i kao koncertni pijanista.

Svetsku slavu stekao je mjuziklima "U grad!" (1944.) i "Priča sa zapadne strane" (1957.), a oba su snimljena i u filmskoj verziji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

20 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: