Bredli Kuper, Spilberg i Skorseze rade zajedno na novom filmu

Američki glumac i reditelj Bredli Kuper režiraće film o američkom dirigentu i kompozitoru Leonardu Bernštajnu, a prava na film, koji još nema naslov, već ima Netfliks.

Izvor: N1
Podeli
Foto: gettyimages/ Jamie McCarthy
Foto: gettyimages/ Jamie McCarthy

Kuper će u filmu takođe glumiti, a osim toga je zajedno s Džošom Singerom, nagrađenim scenaristom "Spotlighta" i autor scenarija.

Među producentima su velika holivudska imena, uključujući Stivena Spilberga i Martina Skorsezea.

Kuper blisko sarađuje s Bernštajnovom decom, a nakon što je s ekipom slavnih filmaša dobio ekskluzivna prava na film, Netfliks je projekat oberučke prihvatio.

To neće biti klasični biografski film o Bernštajnu, nego složena priča o braku američkog kompozitora, pijaniste, dirigenta i muzičkog teoretičara i njegove supruge Felicije Montealegre, čileanske glumice.

Bernštajn (1918-1990) bio je jedan od najslavnijih dirigenata i kompozitora u SAD. Dirigovao je gotovo svim velikim američkim orkestrima, a od 1958. do 1969. bio je direktor Njujorške filharmonije. Nastupao je i kao operski dirigent i kao koncertni pijanista.

Svetsku slavu stekao je mjuziklima "U grad!" (1944.) i "Priča sa zapadne strane" (1957.), a oba su snimljena i u filmskoj verziji.

strana 1 od 28 idi na stranu