Mladi glumac iz severne Kosovske Mitrovice igraće na Brodveju

Tridesetogodišnji glumac iz Severne Mitrovice Branislav Stanković igraće u decembru u čuvenom teatru "La Mama" na Brodveju u Njujorku

Izvor: N1
Podeli
Foto: depositphotos/dibrova
Foto: depositphotos/dibrova

Na jednoj od najprestižnijih pozorošnih scena na Brodveju, Stanković će igrati u u predstavi "Trojanke" nastaloj po motivima Euripidove tragedije.

Predstava je igrana u Kosovskoj Mitrovici, a rezultat je saradnje reditelja Andreja Serbana s umetnicima iz Kambodže, Gvatemale i s Kosova, rekao je portalu KoSSev Stanković objašnjavajući kako je došlo do toga da dobije poziv američkog pozorišnog reditelja da igra u Njujorku.

Branislav Stanković diplomirao je glumu na prištinskom Fakultetu umetnosti u predstavi "Zoološka priča" u Zvezdara teatru. U Narodnom pozorištu Priština igrao je u predstavi "Žica" za koju je režiju radio Goran Šušljik i u predstavi "Šuma" Miloša Cvetkovića. Igrao je u filmovima "Sporazum" Peđe Radonjića i "Govorna mana" Gorana Markovića. Sem glumom, bavi se i muzikom.

Ovaj mladi glumac kaže da se raduje saradnji s ljudima s Džulijarda, jedne od najprestižnijih škola muzičke i dramske umetnosti.

strana 1 od 22 idi na stranu