Premijere filmova domaćih autora na predstojećem FAF-u

Na ovogodišnjem Festivalu autorskog filma, koji će biti održan od 22. do 30. novembra, publika će imati priliku da pogleda nekoliko domaćih premijera, među kojima su ostvarenja koja su s velikim uspehom prikazivana na svetskim festivalima, najavili su organizatori.

Izvor: Tanjug
Podeli
&Asimetrije& / Foto: FAF
"Asimetrije" / Foto: FAF

Film Maše Nešković "Asimetrija'' će premijeru imati u subotu 23. novembra u 19 časova u Kombank dvorani. Ostvarenje je premijerno prikazano u okviru programa "New Directors Competition" 43. Mostre u Sao Paulu, u Brazilu.

U ovom ostvarenju koje dovedi u pitanje transformaciju ljubavnih odnosa tokom vremena i razloge zbog kojih se veze raspadaju, uloge tumače: Daria Lorenci Flatz, Uliks Fehmiu, Mira Janjetović, Mladen Sovilj, Lola Vitasović, Mateja Poljčić, Dubravka Kovjanić, Milica Stefanović, Tamara Krcunović, Ljubomir Bandović...

Domaći film"Moj jutrarnji smeh", debitanta Marka Ðorđevića, svoju svetsku premijeru imaće upravo na 25. festivalu autorskog filma u Kombank dvorani 26. novembra.

"Moj jutarnji smeh" je priča o zakasnelom odrastanju tridesetogodišnjaka Dejana, koji konačno gubi nevinost.

Sve to, u širem smislu, govori o jednoj generaciji koja je odrastala „pod staklenim zvonom“ i čiji su roditelji pokušavali da sačuvaju decu od surove realnosti.

Sada, kada su roditelji izgubili dostojanstvo i snagu i kada su porodice počele da se urušavaju, njihova deca, već odrasli ljudi, konačno moraju da preuzmu odgovornost i suoče se sa životom.

Ove godine Festival autorskog filma je u potpunosti posvetio svoj program mladim domaćim autorima i pored filmova "Asimetrija" i "Moj jutarnji smeh", koji su deo glavnog takmičarskog programa, na repertoaru Festivala naći će se još četiri filmska ostvarenja.

Dve mlade autorke, svetsku premijeru svojih filmova imaće upravo na 25. FAF-u. Milena Grujić, talentovana mlada rediteljka, prikazaće svoj debitantski film "AS(25)" u Domu omladine Beograda 28. novembra.

Ostvarenje Marine Radmilac "Who the fuck are you" , koje se žanrovski definiše kao crno-bela psihodelik pank drama, biće prikazano 28. novembra u Dvorani Kulturnog centra.

Program Hrabri Balkan, najmlađa programska celina na Festivalu, u okviru svoje selekcije prikazaće dva domaća filma, koja imaju već uspešan festivalski život.

"A sad se spušta veče", dokumentarni film Maje Novaković, prikazuje život dve bake koje žive izolovano na brdima istočne Bosne.

Priroda je entitet s kojim bake "pričaju", osluškuju ga i poštuju. Film ističe nematerijalnu kulturnu baštinu kroz prikaz bajalica i rituala protiv vremenskih nepogoda, grada i oluje. Prikazuje se jednostavnost i čistota njihovog života, kao i mukotrpan rad.

Film publika može da pogleda u okviru slota filmova Hrabri Balkan u Domu omladine 28. novembra.

Stefan Ðorđević i njegov film "Poslednja slika o ocu" upravo je pokupio sve simpatije žirija na Zagreb film festivalu. "Posljednja slika o ocu" je potresna priča o odnosu oca i sina.

Domaća publika će film moći da pogleda u ponedeljak 25. novembra u Dvorani Kulturnog centra.

strana 1 od 22 idi na stranu