Promocija monografije o Mileni Dravić

Gradska biblioteka "Vladislav Petković Dis" u Čačku organizuje promociju monografije "Milena Dravić ili ključ snova" u izdanju Filmskog centra Srbije i Službenog glasnika, prenosi Morava info.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Printscreen / YouTube
Foto: Printscreen / YouTube

Pročitajte još:

Otišla je najznačajnija glumica epohe: "Njen šarm, srce...neponovljivi..."

Milena Dravić: Nisam glumila za nagrade

Tako je govorila Milena Dravić: Neznanje i površnost vladaju u svim sferama

Autor i priređivač knjige o verovatno najznačajnijoj glumici jugoslovenskog i srpskog filma je Anita Panić, dugogodišnji televizijska autorka, dokumentarista i pisac.

U programu učestvuju Anita Panić, Marija Radulović i učenice Muzičke škole Lenka Vujanić i Katarina Đokić, prenosi Morava info.

Promocija je na programu u sredu 23. oktobra u 19 sati, u maloj sali Biblioteke.

Milena je preminula u noći između 13. i 14. oktobra 2018. godine u Kliničko-bolničkom centru na Bežanijskoj kosi u 79. godini.

Filmska, televizijska i pozorišna glumica Milena Dravić, od prvog filma "Vrata ostaju otvorena" - koji je kao tinejdžerka 1959. snimila pod rediteljskom palicom izuzetnog, pokojnog Františeka Čapa, češkoga emigranta stalno nastanjenog u Sloveniji - izrasla je u miljenicu gledalaca. Svojim šarmom i spontanošću se nametnula, te je snimala i brojne druge nezaboravne filmove u kojima je ostvarila bravurozne uloge.

strana 1 od 21 idi na stranu