Dva dana dobrih filmova i koncerata u Novom Sadu

Udruženje Cinema City, koje je godinama u Novom Sadu organizovalo istoimeni međunarodni filmski festival, predstaviće 26. i 27. oktobra svoj novi format - dvodnevni "pop-up" festival pod nazivom "Cinema Now".

Izvor: B92, Beta
Podeli
Foto: Cinema City
Foto: Cinema City

Dvodnevni "Cinema Now" festival biće održan u prostoru Kulturne stanice "Svilara" u Novom Sadu, a obuhvatiće muzičke, filmske i druge umetničke programe, najavili su organizatori.

Posetioci će između ostalog moći da pogledaju selekciju filmova koje su stvarali autori mlađe generacije iz Srbije, Mađarske, Rumunije, Hrvatske i Slovenije, a među naslovima su film "Vojnici", "Priča iz Ferentarija", "Take me somewhere nice", i drugi.

Na platou ispred "Svilare" biće i muzička bina, a nastupiće Beograđani "E-Play, bend iz Mađarske "Fran Palermo", kao i "Repetitor" iz Beograda.

Foto: E-play / Danilo Mataruga
Foto: E-play / Danilo Mataruga

Poseban segment "Cinema Now" festivala činiće promocija Nove mađarske umetničke scene u okviru projekta "K3CI" koji je deo Interreg-IPA programa prekogranične saradnje Mađarska-Srbija.

Ulaz na programe festivala "Cinema Now" biće besplatan, a za projekcije filmova može se rezervisati mesto na sajtu Gigstix.com.

"Cinema Now" podržala je Fondacija Evropska prestonica kulture Novi Sad 2021.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 21 idi na stranu