Kids fest od 14. do 20. oktobra

Dečiji filmski festival "Kids fest", 15. po redu, biće održan od 14. do 20. oktobra u bioskopima u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, Nišu i drugim gradovima širom Srbije.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija / Foto: Depositphotos/AndrewLozovyi
Ilustracija / Foto: Depositphotos/AndrewLozovyi

Ove godine ambasador manifestacije je glumac i muzičar Ivan Jevtović, koji tu funkciju vidi kao veliku čast.

"Živimo u svetu koji se ubrzava, po mom subjektivnom osećaju, u kome čovek često propušta priliku da spozna plemenitost i lepotu. Okupiti veliki broj porodica, dece na ovakvom susretu je katarzična mogućnost. Velika je čast i zadovoljstvo da dobijem i ovakav zadatak, pogotovo što sam veliki deo mog stvaralaštva posvetio nepresušnim mogućnostima edukativnog delovanja kroz dramske umetnosti," istakao je Jevtović.

Na "Kids festu" biće prikazano 19 animiranih i igranih filmova koji dolaze iz različitih zemalja, od Italije, Belgije, Francuske do Švedske i SAD.

"Filmska produkcija je bukvalno eksplodirala, svi u svetu snimaju i to je fantastično. Stižu neočekivane nove priče. Naša zemlja je prebogata dosad neispričanih priča, a svi mi smo kao dete pred spavanje, željni novih priča. Radujem se fimovima iz svih delova sveta", rekao je Jevtović.

"Kids fest" otvoriće 14. oktobra u Velikoj sali Kombank dvorane italijanski sinhronizovani animirani film "Čuvena invazija medveda na Siciliju" koji je premijerno prikazan na ovogodišnjem Filmskom festivalu u Kanu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 20 idi na stranu