Da li misliš da možeš da pobediš Ferari? VIDEO

Svetska premijera filma "Le Man '66: Slavna 24 sata" reditelja Džejmsa Mangolda ("Logan") održana je u ponedeljak u Torontu.

Izvor: B92
Podeli
Foto: GettyImages / Chris Graythen
Foto: GettyImages / Chris Graythen

Glavne zvezde crvenog tepiha bili su holivudski glumci Met Dejmon i Kristijan Bejl, ujedno i protagonisti uzbudljive akcije o sukobu čuvenih proizvođača automobila šezdesetig godina prošlog veka.

Dvojica glumaca ističu da su, nakon ovog filma o zanimljivom pokušaju Forda da konstruiše trkački automobil koji bi "izašao na crtu" dugogodišnjem dominantnom Ferariju, stekli posebnu naklonost i poštovanje prema vozačima trkačkih automobila.

"Kada sam pročitao scenario, pomislio sam da je film namenjen većini, da bi publika želela da ga pogleda. Ovo je priča o dva autsajdera", rekao je glumac Met Dejmon.

Foto: GettyImages /Ernesto Distefano
Foto: GettyImages /Ernesto Distefano

Film "Le Man '66: Slavna 24 sata" beleži vezu između vizionarskog američkog dizajnera automobila Kerola Šelbija (Dejmon) i britanskog vozača Kena Majlsa (Bejl) koji su udruženim snagama uspeli da, sredinom šezdesetih godina, izgrade potpuno novi automobil koji će izazvati dugogodišnjeg pobednika svetskog prvenstava Francuske u Le Manu - Ferarija.

U ostalim ulogama pojavljuju se oskarovac Rej Mekinon, zatim Džon Berntal, glumica Katrina Balf i drugi. Film "Le Man '66: Slavna 24 sata" domaća publika će imati priliku da vidi 14. novembra.

Film/TV

"Mi nećemo dobiti Oskara, ali će film videti veliki deo sveta"

Mi verovatno nećemo dobiti Oskara za ovaj film, kao što ga nisu dobili mnogi srpski filmovi pre nas, ali smo izborili šansu da "Kralja Petra" vidi veliki deo sveta i svakako, oko 4.000 članova Američke filmske akademije, piše u autorskom tekstu dostavljenom Tanjugu Lazar Ristovski, glavni glumac i izvršni producent filma "Kralj Petar Prvi".

Film/TV četvrtak 12.09. 12:55 Komentara: 37

Film "Pijavice" od 19. septembra u bioskopima

Od reditelja čuvenih filmskih naslova "Vizantijsko plavo", "Bumerang" i "Diši duboko" Dragana Marinkovića 19. septembra u bioskope stiže domaća drama "Pijavice", o večnoj temi neuništivosti špijunaže i njenom opstanku svuda i za sva vremena.

Film/TV sreda 11.09. 19:30 Komentara: 1
strana 1 od 18 idi na stranu