Da li misliš da možeš da pobediš Ferari? VIDEO

Svetska premijera filma "Le Man '66: Slavna 24 sata" reditelja Džejmsa Mangolda ("Logan") održana je u ponedeljak u Torontu.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 10.09.2019.

14:00

Da li misliš da možeš da pobediš Ferari? VIDEO
Foto: GettyImages / Chris Graythen

Glavne zvezde crvenog tepiha bili su holivudski glumci Met Dejmon i Kristijan Bejl, ujedno i protagonisti uzbudljive akcije o sukobu čuvenih proizvođača automobila šezdesetig godina prošlog veka.

Dvojica glumaca ističu da su, nakon ovog filma o zanimljivom pokušaju Forda da konstruiše trkački automobil koji bi "izašao na crtu" dugogodišnjem dominantnom Ferariju, stekli posebnu naklonost i poštovanje prema vozačima trkačkih automobila.

"Kada sam pročitao scenario, pomislio sam da je film namenjen većini, da bi publika želela da ga pogleda. Ovo je priča o dva autsajdera", rekao je glumac Met Dejmon.
Foto: GettyImages /Ernesto Distefano
Film "Le Man '66: Slavna 24 sata" beleži vezu između vizionarskog američkog dizajnera automobila Kerola Šelbija (Dejmon) i britanskog vozača Kena Majlsa (Bejl) koji su udruženim snagama uspeli da, sredinom šezdesetih godina, izgrade potpuno novi automobil koji će izazvati dugogodišnjeg pobednika svetskog prvenstava Francuske u Le Manu - Ferarija.

U ostalim ulogama pojavljuju se oskarovac Rej Mekinon, zatim Džon Berntal, glumica Katrina Balf i drugi. Film "Le Man '66: Slavna 24 sata" domaća publika će imati priliku da vidi 14. novembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: