Nataša Ninković o "nepodnošljivom bolu": Individualizam ženama doneo usamljenost

Individualizam nam je doneo možda lični komfor, ali i veliku usamljenost, pa je bol još nepodnošljivija, kaže glumica Nataša Ninković govoreći o tome po čemu je osoben "bol savremene žene" u odnosu na slične probleme žena u prošlosti.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 09.09.2019.

15:37

Nataša Ninković o
Foto: Screenshot/Prva

Ona je, u razgovoru za Novosti o svom novom filmu "Ajvar", rekla da bol "kompenzujemo raznim pomagalima, sakrivamo, ali ona nađe svoj put i traži društvo".

Nataša Ninković je, inače, ulogom u debitantskom ostvarenju Ane Marije Rosi "Ajvar" na pozornicama festivala na Paliću, u Herceg Novom, Nišu, sakupljala i aplauze i nagrade za maestralno odigranu ulogu Vide.

"U Vidinom slučaju, i svih onih koji su otišli, kad se vraćaju u svoju zemlju, svi od njih očekuju samo uspeh, jer koji su đavo onda uopšte i odlazili. Neuspeh se ne prašta ni u jednom segmentu. I onda se čovek ispunjavajući taj okvir u koji mora da se uklopi, ili ga izigravajući, često izgubi", kaže Nataša Ninković.

Kako kaže, "Vida je naučila princip 'nepriznavanja bola' još od majke koja ne prihvata godinama da joj je muž mrtav, pa urnu njenog Miće nosi i na operu. Vida to radi kroz opsesivno-kompulsivan red u kući i higijenu, pa fleka na njenim farmerkama koja ne može da se opere na samom početku filma poprima nivo Šekspirove tragedije. Ona je svesna problema, ali trenutno nema snage da se suoči sa njim. Rezultat je zakopčani svet unutar nje, koji ona nosi do kraja filma i koji boji svaku njenu i najbizarniju rečenicu upućenu partneru".

Za film "Ajvar" kaže da je to "lična, intimna priča dvoje ljudi koji ne pripadaju više sebi, pa samim tim ni partneru".

"Kad kažem sebi, mislim da su istrgnuti iz svog prirodnog okruženja, bez potomstva, u desetogodišnjem braku u Stokholmu, manje-više uspešni ili ne, ali nepripadajući. Tražeći svoj novi identitet i ne znaju kad su prestali da komuniciraju. Film počinje od početka njihovog kraja", dodaje ona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: