Snimanje njegovog novog filma trajaće punih 20 godina

Američki reditelj Ričard Linklejter, poznat po ambicioznim i neobičnim projektima, izjavio je da će snimanje njegovog novog filma trajati 20 godina.

Kultura

Izvor: Beta

Nedelja, 01.09.2019.

09:55

Snimanje njegovog novog filma trajaće punih 20 godina
Foto: Gettyimages / Vittorio Zunino Celotto

Reditelj je proveo 12 godina u snimanju ostvarenja "Odrastanje" (Boyhood, 2014.), što je omogućilo glavnom glumcu Ilaru Koltrejnu da prirodno stari od pete do 19. godine, do upisivanja na fakultet. Film je dobio nekoliko velikih nagrada - prestižnog Oskara, Zlatni globus i nagradu BAFTA.

Linklejter (59) želi da obori rekord u snimanju adaptacije mjuzikla Stivena Sondhajma "Merrily We Roll Along", priče o kompozitoru koji napušta Brodvej kako bi u Holivudu bio filmski producent.

Reditelj je početkom devedesetih stekao status jednog od najznačajnijih reditelja nezavisne kinematografije. Tokom 1995. premijerno je prikazan prvi deo njegove trilogije "Pre svitanja", koji se zajedno sa nastavcima "Pre zalaska sunca" i "Pre ponoći" često navodi kao jedan od najboljih ljubavnih filmova svih vremena.

Režirao je i animirane drame "Probuđeni život" i "Mračni skener", kao i filmove "Propalica" i "Sluđeni i zbunjeni".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: