Ketrin Denev i Žilijet Binoš otvorile Venecijanski filmski festival

Francuske glumačke zvezde Katrin Denev i Žilijet Binoš, koje igraju majku i kćerku u filmu japanskog reditelja Hirokazua Kore-ede, otvorile su u sredu uveče 76. Venecijanski filmski festival.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 29.08.2019.

08:33

Ketrin Denev i Žilijet Binoš otvorile Venecijanski filmski festival

Katrin Denev, u crno-narandzastoj kombinaciji, i Žilijet Binoš u bledo ružicastoj haljini, prošetale su crvenim tepihom u društvu japanskog reditelja kako bi predstavili film "Istina", porodičnu dramu koja se takmiči za Zlatnog lava i koja obeležava povratak Kore-ede na Mostru, godinu dana pošto je u Kanu dobio Zlatnu palmu za "Porodične veze".

U svom prvom filmu snimljenom u Francuskoj, Kore-eda je Katrin Denev poverio ulogu velike glumice koja je u složenim odnosima s kćeri koju glumi Binoš, prenosi Jutarnji list.

Na crvenom tepihu osim glumačkih diva Denev i Binoš, pažnju su privlačile slavne manekenke - Sofija Riči, ćerka muzičara Lajonela Ričija, te Viktorijini Anđeli Marta Hant, Elsa Hosk i Kendis Svonpol.

U trku za "Zlatnog lava" ove godine je na festivalu ušao 21 film. Na festivalu učestvuje i srpski reditelj Emir Kusturica, koji je predsednik žirija za najbolji debitantski film. Kusturica je upravo u Veneciji dobio svoju prvu veliku nagradu, "Zlatnog lava" za debitanski film, za "Sjećaš li se Doli Bel".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: