Biković: Nisam dobio obrazloženje zašto mi je zabranjen ulazak

Našem poznatom glumcu Milošu Bikoviću ukrajinske vlasti zabranile su ulazak u tu zemlju. Biković je za "Novosti" prokomentarisao šta misli povodom ove zabrane.

Kultura

Izvor: B92, Novosti

Četvrtak, 22.08.2019.

15:30

Biković: Nisam dobio obrazloženje zašto mi je zabranjen ulazak
Foto: Getty/Tristan Fewings / Stringer

"Nisam dobio obrazloženje zašto mi je zabranjen ulazak. Smatram da je takav način razmišljanja neracionalan i vodi u izlolaciju Ukrajine. Umetnost stvara mostove. Zabranjivati umetnicima da dolaze u Ukrajinu, pogotovo onima koji se ne bave politikom niti se o istoj izjašnjavaju, potez je destruktivan. Još kad se uzme u obzir to da smo mi bratski narodi, stvar postaje još apsurdnija..", poručio je Biković za "Novosti", a onda u šaljivom tonu dodao:

"Razumem ja da im se možda ne sviđa kako glumim, ali nije baš toliko loše da me proglase za "pretnju po nacionalnu bezbednost Ukrajine".

Milošu Bikoviću zabranjen je ulazak u Ukrajinu, i to zbog navodnog ugrožavanja nacionalne bezbednosti, objavio je srpski glumac ranije danas na svom nalogu na Tviteru.

Biković je još na toj društvenoj mreži napisao i da "glumi nekad bolje nekad gore ali ne baš tako da je ugrožena bezbednost nacije", preneo je Sputnjik.

Podsetimo, Biković je poslednjih godina angažovan u Rusiji, u kojoj snima filmove i serije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: