Ako ne bude dogovora, Spajdermen neće biti deo Marvelovog univerzuma

Nakon što Soni nije uspeo da izgradi sopstveni Spajdermen univerzum franšizom "Neverovatni Spajdermen" (2012), sklopili su ugovor sa studiom Marvel, što je omogućilo Spajdermenu da postane deo velike, popularne franšize Marvelovog univerzuma.

Izvor: B92, Stripblog
Podeli
Foto: Getty/Kevin Winter / Staff
Foto: Getty/Kevin Winter / Staff

Tom Holand je debitovao kao Spajdermen u filmu "Kapetan Amerika: Građanski Rat" i reprizirao ulogu još četiri puta, uključujući i dva uspešna samostalna filma. Ovogodišnji film "Spajdermen: Daleko od kuće" je stekao pohvale i kritike publike i postao Sonijev film sa najvećom zaradom i delovalo je kao da će plodonosna saradnja između Sonija i studija Marvel trajati dugo, piše Strip blog.

Kako prenosi Varajeti, između Sonija i Diznija su se pojavile prepreke u pregovorima o budućem finansiranju nadolazećih filmova o Spajdermenu. Ako dogovor ne bude postignut, to će značiti da Spajdermen više neće biti deo velike MCU franšize.

Spor proizlazi iz Diznijevog zahteva da se budući filmovi o Spajdermenu finansiraju na bazi 50/50, dok iz Sonija predlažu da se aranžman zadrži pod trenutnim uslovima koji predviđaju da studio Marvel prima pet odsto bruto zarade i svih prihoda trgovačkog prometa.

Dizni uopšte nije bio zainteresovan da nastavi pregovore po trenutnim uslovima. Bilo je razmatrano da se, ukoliko bi se prihvatio Diznijev predlog, njihova saradnja proširi i na druge filmove i Spajdermenovog univerzuma. Izvor koji je za Varajeti dostavio ove informacije tvrdi da dogovor još može da bude postignut, ali da trenutno nema pregovora. Izvori kažu da iz Sonija tvrde da će im biti sasvim dobro bez studija Marvel i Kevina Fejga kao glavnog producenta koji je najzaslužniji za uspeh celokupne MCU franšize.

Kreativni temelji su postavljeni i očekuje se da će Tom Holand nastaviti da igra ulogu Spajdermena, te i da će se i Džon Vots, reditelj prethodna dva filma o Spajdermenu, vratiti za nastavak.

strana 1 od 20 idi na stranu