Pit i Dikaprio: "Svet oko nas se menja, a mi se tu ne uklapamo"

"Nema setova poput Tarantinovih, zbog njegove vernosti i ljubavi prema filmu!"

Kultura

Izvor: B92, Politika

Četvrtak, 15.08.2019.

20:00

Pit i Dikaprio:
Foto: GettyImages / Kevork Djansezian

"Ponekad bismo nešto uradili, a on bi tražio da ponovimo još jednom. Na naše pitanje zašto, čitava ekipa bi uzviknula: ’Zato što volimo da snimamo filmove!’", rekao je slavni holivudski glumac Bred Pit koji je, zajedno sa svojim kolegom Leonardom Dikapriom dao ekskluzivni intervju za dnevni list Politika.

Dikaprio i Pit tumače glavne uloge u devetom filma Kventina Tarantina "Bilo jednom u Holivudu", u kome igraju glumca i njegovog dublera.

Rik Dalton, koga tumači Dikaprio, bivša zvezda jedne vestern TV serije, i njegov dugogodišnji dvojnik Klif But, Pit, kreću na put kako bi pronašli svoje mesto pod suncem u filmskoj industriji. U poslednjoj fazi zlatne ere Holivuda, 1969. godine, njih dvojica se bore za uspeh u svetskoj prestonici sedme umetnosti, koju više ne mogu da prepoznaju.

Dikaprio i Pit su tokom snimanja filma postali pravi prijatelji, poput glumaca i njihovih dublera koji su često čitave karijere pravili zajedno. Dikaprio kaže da je, radeći na filmu, Tarantino zauzeo takvu presprektivu iz koje dva momka kao voajeri, sa spoljne strane Holivuda, gledaju šta se dešava unutra.

"Svet oko nas se menja, a mi se tu ne uklapamo. To je neverovatan pristup priči filma", kaže on i dodaje da je "Tarantino doneo pravi roman" o istoriji njihovih likova, kroz koji su obojica pokušali da izazovu sebe.
Foto: Gettyimages / Kevin Winter
Da postoji sličnost između njih dvojice i likova koje tumače, Pit potvrđuje rečima da za glumca ne postoji način da ne postane žrtva filmskog starenja. On ističe da suočavanje sa sumnjom u sebe i prihvatanjem predstavljaju stalnu borbu.

Na konstataciju da njih dvojica zajedno odlično funkcionišu na velikom platnu, Bred Pit kaže da su se oni, kao i sam Tarantino, pojavili u isto vreme, tako da imaju "gotovo istovetne referentne tačke".

U razgovoru za Politiku, Pit je istakao da je ta 1969. godina, u koju je smeštena radnja filma, bila prelomna, jer su u njoj Holivud i Amerika "izgubili svoju nevinost".

"San o slobodnoj ljubavi, utopija zvana mir u celom svetu, sve se to raspršilo i zavladala je velika nesigurnost", rekao je Pit.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

23 h

Podeli: