Kako je sve počelo: Knjige i filmovi trilogije "Igre gladi" dobijaju "prikvel"

Trilogija "Igre gladi" koja je dobila i filmsku verziju sada će dobiti "prikvel", to jest priču koja prethodi događajima u toj romanesknoj i filmskoj distopiji.

Kultura

Izvor: B92, Tanjug

Ponedeljak, 29.07.2019.

14:44

Kako je sve počelo: Knjige i filmovi trilogije
Foto:Youtube/printscreen

Kako je preneo "Njujork tajms", autorka ove distopije, koja je doživela veliki uspeh, Suzan Kolins najavila je da će se roman u kome su opisani događaji koji su prethodili "Igrama gladi" pojaviti u knjižarama 19. maja 2020. godine.

Radnja tog romana, koji opisuje šta se zbivalo na Zemlji pre nego je zavladala glad, opisuje zbivanja koja su docnije nazivani "Mračni dani".

Kolinsova je izjavila da je vratila vreme unazad da bi prikazala kako je život na Zemlji postao surov. Knjizi se raduju svi koji su pročitali trilogiju ili gledali film, ali i izdavači i Holivud jer će svi imati koristi.

Trilogija je prodata u više od 100 miliona primeraka i prevedena je na 50 jezika a mlada i do tada nepoznata glumica DženiferLorens koja je igrala Ketnis postala je filmska zvezda prvoga reda i čak je osvojila i Oskara. Iako je prošlo skoro 10 godina otkako je snimljen treći nastavak filma, i trilogija i filmovi već su postali klasici, tako da će i oni biti ponovo vraćeni u opticaj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: