Japanski film "The Truth" otvara Filmski festival u Veneciji

Ostvarenje "The Truth" japanskog reditelja Hirokazua Korede otvoriće 28. avgusta 76. Filmski festival u Veneciji.

Kultura

Izvor: B92, Tanjug

Petak, 26.07.2019.

11:00

Japanski film
Filmski festival u Veneciji, 2018, ilustracija/Foto: Getty/Vittorio Zunino Celotto / Staff

Među ostalim filmovima koji će se takmičiti za prestižnu nagradu Zlatni lav, a kasnije se pojaviti i u domaćoj distribuciji su filmovi: "Optužujem" (J'ačuse) reditelja Romana Polanskog, "Ad Astra" (Ad Astra) reditelja Džejmsa Greja, "Gloria Mundi" reditelja Robera Gedigjana, "Počasni gost" (Guest of Honour) reditelja Atoma Igojana i "Wasp Network" reditelja Olivijea Asajasija.

Na glavnom programu festivala, a već 19. septembra kod nas u bioskopima, naći će se film "Ad Astra" sa Bred Pitom u glavnoj ulozi. Inspirisan romanom Džozefa Konrada "Srce tame" reditelj Džejms Grej (James Gray) se okreće kosmosu, kao prostoru za koji kaže da je veoma neprijateljski raspoložen prema nama.

Priča prati astronauta Roja Mekbrajda koji putuje do same ivice Solarnog sistema u potrazi za svojim ocem koji je nestao, kako bi otkrio misteriju koja preti da ugrozi opstanak naše planete.

Tokom putovanja Roj otkriva tajnu koja dovodi u pitanje prirodu ljudskog postojanja, kao i naše mesto u kosmosu. Najnoviji film renomiranog reditelj Romana Polanskog "Optužujem" bavi se čuvenom istorijskom aferom.

Mladi francuski oficir jevrejskog porekla Alfred Drajfuz ražalovan je 1895. godine zbog sumnje da je nemački špijun i osuđen na doživotno zatočeništvo na đavoljem ostrvu. Među svedocima njegovog poniženja našao se i major Žorž Pikar, promovisan u načelnika kontraobaveštajne službe koja je pratila Drajfuza. Nakon prikazivanja na festivalu u Veneciji svi navedeni filmovi će se naći u okviru predstojećih domaćih festivala, kao i u redovnoj bioskopskoj distribuciji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: