Pitali smo vas koja je najbolja serija emitovana u poslednjih 10 godina i evo šta ste odgovorili

Televizijske serije poslednjih godina stekle su veliku popularnost, pa brojni fanovi s nestrpljenjem dočekuju svaku narednu sezonu.

Kultura

Izvor: B92

Subota, 29.06.2019.

09:40

Pitali smo vas koja je najbolja serija emitovana u poslednjih 10 godina i evo šta ste odgovorili
Foto: Getty/Credit: Sean Gallup / Staff

Iako je donedavno serija "Igra prestola" dobijala epitet najgledanije, poslednjih meseci gotovo do kolena dotukla ju je serija o jednoj od najvećih nuklearnih katastrofa u istoriji čovečanstva - "Černobilj".

Serija "Černobilj" u našoj anketi takođe je osvojila najveći broj glasova. Odmah iza nje, glasali ste za "Igru prestola", dok se na trećem mestu naše liste našla istorijska/krimi gangsterska serija "Peaky Blinders", čija se radnja odvija u Birmingemu u Engleskoj.

Četvrto mesto osvojila je krimi serija "True detective", a peto mesto serija o jednom od najvećih narko bosova Pablu Eskobaru - "Narcos".

Na šestom mestu se našla serija "Viking", na sedmom "Fargo", a na osmom mestu serija "Stranger things" koja će premijeru naredne sezone imati 4. jula.

Deveto mesto je zauzela serija "Taboo", a deseto "Black Mirror".

U anketi smo vas pitali da glasate za seriju koja je po vašem mišljenju najbolja u poslednjih 10 godina. Mnogi su u našim komentarima pominjali da je u listu trebalo da uvrstimo mnoge serije, poput na primer "Breaking bad", ali je ova serija počela da se emituje 2008. godine, te je to bio razlog zbog kojeg se nije ni našla na listi.

Mnogi su pominjali i mnoge serije koje su bile aktuelne pre 15, 20, pa i više godina, te iako su zaista kultne, nisu našle mesto u našoj listi iz pomenutog razloga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

126 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: