Nove nagrade za film "Granice kiše"

Film "Granice kiše" Vlastimira Sudara i Nikole Mijovića proglašen je najboljim dugometražnim igranim filmom na Međunarodnom filmskom festivalu u Varni, u Bugarskoj, uz ocenu žirija da je reč o "toplom i humanom filmu koji nas nežno podseća da su granice samo na kartama, ali ne mogu podeliti ljude koje povezuje ljubav".

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: flas100/depositphotos.com
Foto: flas100/depositphotos.com

Film je publici predstavio poznati bugarski producent Aleksandar Donev, a Sudar je izjavio "da se u Varni osećao kao kod kuće i da je prezadovoljan koliko je toplo publika primila film i razumela čak i njegov lokalni karakter i likove".

Za "Granice kiše" ovo je bio dvadeseti mađunarodni festival i deseta nagrada. Ovo višestruko nagrađivano autorsko ostvarenje Sudara i Mijovića domaća publika imala je priliku da vidi na nedavno završenom "21114 film festu" u Novom Sadu, iste nedelje kada je prikazano i na "Džada film festu" u Podgorici, gde je nagrađeno za najbolju debitantsku režiju.

Nagrada u Podgorici je uručena crnogorskom producentu Predragu Karlu Kaleziću, koji je tom prilikom izjavio da mu je to najdraža nagrada, jer mu je uručena u njegovom rodnom gradu. Film će tokom leta biti prikazan i na ostalim regionalnim filmskim smotrama.

strana 1 od 21 idi na stranu