Rusi isekli homoseksualne scene i drogu iz filma o slavnom muzičaru

Scene homoseksualnih ljubavnih odnosa i konzumiranja droge isečene su iz ruske verzije biografskog filma o britanskom muzičaru Eltonu Džonu, izjavili su filmski kritičari koji su gledali film u Rusiji.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 31.05.2019.

20:30

Rusi isekli homoseksualne scene i drogu iz filma o slavnom muzičaru
Printscreen YouTube/Paramount Pictures

Filmski distributer je naveo da su urađene određene izmene u skladu sa zakonima u Rusiji, ne navodeći detalje.

"Sve scene sa poljupcima, vođenjem ljubavi i oralnim seksom između muškaraca su skinute", naveo je na Fejsbuku ruski filmski kritičar Anton Dolin.

Film "Rocketman" koji je predstavljen na nedavno završenom Međunarodnom filmskom festivalu u Kanu predstavlja priču o Eltonu Džonu, koji je deklarisani homoseksualac, i o njegovoj borbi protiv zavisnosti od droge i alkohola.

Jedan ruski novinar koji je takođe bio na projekciji filma rekao je da su skinute i scene sa drogom.

U Rusijji je od 2013. godine na snazi zakon kojim se kažnjava homoseksualna propaganda čija su meta maloletnici. Za sada se ne zna da li se taj zakon odnosi i na film, koji će u Rusiji inače biti zabranjen za mlađe od 18 godina.

Film će se od naredne nedelje naći u ruskim bioskopima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

78 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: