Francuski reditelj otvara Festival francuskog filma

Francuski reditelj Erik Laven čiji će film "Bez filtera" 28. maja u Kombank dvorani otvoriti Festival francuskog filma biće gost Beograda u organizaciji Francuskog instituta u Srbiji.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Getty/Pascal Le Segretain / Staff
Foto: Getty/Pascal Le Segretain / Staff

Erik Laven poznati je autor komercijalnih francuskih komedija koje okupljaju najpoznatije francuske glumce. Njegov film "Bez filtera" prati priču Beatris, koja sa svojom porodicom proslavlja objavljivanje svoje knjige: ona priča o nesreći koja je zadesila njenog muža Frederika.

Iako je postao slep on je zabavan i zavodljiv, potpuno nepredvidiv. Medjutim, ova knjiga postaje interesantna i grupi njihovih poznanika jer, iako je Beatris izmenila imena, svaki njihov prijatelj pokušava da pronadje sebe u opisanim likovima.

Domaća publika na Festivalu francuskog filma imaće prilike da vidi i ostvarenja sa ovogodišnjeg Kana, film "Laka devojka" rediteljke Rebeke Zlotovski kao i film "Sibil" rediteljke Žistin Triet, koji će biti prikazan poslednje večeri Festivala francuskog filma, 1. juna. U glavnom programu biće prikazan i dokumentarac, poslednji film rediteljke Anjes Varde "Varda By Agnes" koji do sada nije prikazivan kod nas, a svoju premijeru imao je na Berlinalu ove godine. Medju ostalim filmovima na Festivalu će se naći još ostvarenja, kao što su: "Jaovo putovanje" reditelja Filipa Godoa, "Kazanova, poslednja ljubav" reditelja Benoa Žakoa, "Osećam se dobro" reditelja Benoa Delepina i Gustava Kervena, "15 minuta rata" reditelja Freda Grivoa.

Pored glavnog programa, od 28. maja do 1. juna, u Kombank Dvorani biće prikazana i retrospektiva filmova rediteljke Anjes Varde. Cene ulaznica su 400 dinara po projekciji u okviru glavnog programa, a za filmove Anjes Varde cena će biti simboličnih 100 dinara.

strana 1 od 27 idi na stranu