Počinje trka za Zlatnu palmu: 20 filmova u Kanu bori se za titulu najboljeg

Festival će ove godine odati poštu nedavno preminuloj rediteljki Anjes Vardi, njen lik biće na glavnom plakatu festivala.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 18.04.2019.

08:35

Počinje trka za Zlatnu palmu: 20 filmova u Kanu bori se za titulu najboljeg
Foto: epa.eu/CLAUDIO ONORATI

Organizatori ovogodišnjeg 72. izdanja Međunarodnog filmskog festivala u Kanu danas će saopštiti spisak filmova koji će se takmičiti za Zlatnu palmu, javila je agencija Frans pres.

Ovogodišnji predsednik žirija koji će uručiti Zlatnu palmu biće meksički reditelj Alehandro Gonzales Injaritu.

Festival će otvoriti film "The Dead Don't Die" (Mrtvi ne umiru) američkog nezavisnog reditelja Džima Džarmuša, koji je 1984. godine dobio Zlatnu palmu za ostvarenje "Čudnije od raja".

Na festivalu će biti prikazan i biografski film Eltona Džona "Rocketman". Zlatnu palmu je prošle godine dobio film "Kradljivci" (Shoplifters) japanskog reditelja Hizokazua Kore-ede.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: