Zabranjena "Balkanska međa"?

Projekcija filma "Balkanska međa", iako je prethodno bila regularno zakazana u Domu kulture u Bujanovcu, prekjuče je otkazana bez obrazloženja, potvrdili su Tanjugu distributeri filma.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Screenshot, Youtube
Foto: Screenshot, Youtube

Pročitajte još:

Kako se navodi u saopštenju koje je dostavljeno Tanjugu, prikazivanje je otkazano bez obzira na činjenicu da je postojalo veliko interesovanje publike za ovaj film.

"Ovakvim potezom još jednom postajemo svedoci neuobičajene pojave da umetnost doživljava zabrane. 'Balkanska međa' šalje poruku o neophodnosti negovanje mira i razumevanja između Srba i Albanaca i zato želimo da verujemo da će i naši građani na jugu Srbije moći da ga pogledaju, jer nikada neće postojati dovoljno dobar motiv koji opravdava zabranu bilo kog filma", navedeno je u saopštenju koje su potpisali Miloš Biković i Miodrag Radonjić iz produkcijske kuće Arhangel studios. Film "Balkanska međa", inspirisan je ratnim događajima na Kosovu i Metohiji 1999. godine. Film prikazuje akciju zauzimanja prištinskog aerodroma Slatina od strane ruskih specijalaca.

strana 1 od 34 idi na stranu