"Loro", film o italijanskom premijeru u bioskopima

Film nagrađivanog italijanskog reditelja i scenariste Paola Sorentina "Loro", čija je projekcija, za koju se tražila karta više, zatvorila ovogodišnji FEST, na redovnom bioskopskom repertoaru je od 21. marta.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 22.03.2019.

11:00

Foto: Promo

Nakon uspešne saradnje u filmovima "Div" i "Velika lepota", koji je 2014. dobio Oskara za najbolji strani film, Sorentino se još jednom okrenuo svom omiljenom glumcu Toniju Serilu i poverio mu glavnu ulogu, ovaj put čuvenog italijanskog političara i biznismena Silvija Berluskonija.

Raskalašne zabave pored bazena, egzotične igračice, skandali, pokušaj obnavljanja političke karijere samo su neke od pojava kojima Sorentino oslikava portret bivšeg italijanskog premijera, napominjući da je u filmu "sve istina i sve laž".

Ideju za film "Loro" pronašao je u čoveku koji, prema njegovom mišljenju, predstavlja arhetip Italijana, u periodu nakon pada njegove vlade.
Foto: Promo
"Film je odraz moći i karaktera društva negde između 2006. i 2009. godine. Delimično se radi o osobinama samih Italijana, ali ovo nije film o Italijanima", rekao je reditelj i dodao:

"Nije bilo lako snimiti ovaj film, jer nemaš potpunu kreativnu slobodu kao što je slučaj sa drugim filmovima. Ograničen si činjenicom da radiš priču o stvarnim likovima. Ne možeš da vređaš, da klevećeš, da povrediš nekoga."

Loro na italijanskom znači i "oni", što je i jedan od prevoda, ali sam naziv filma aludira i na "l'oro" - na zlato.

U ostalim ulogama pojavljuju se: Elena Sofia Ricci, Riccardo Scamarcio, Kasia Smutniak, Giovanni Esposito i drugi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: