Džejms Kent: Mnogo mi se sviđaju Beograd i Srbija

Britanski reditelj Džejms Kent gost je 47. Festa koji je sinoć otvoren u Beogradu i kaže da je fasciniran organizacijom tog međunarodnog festivala, kao i Beogradom i Srbijom.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Gettyimages
Foto: Gettyimages

Pročitajte još:

"Bez zaštite": Otvoren 47. Fest, posvećen Dušanu Makavejevu

Priznati umetnik prisustvovao je otvaranju 47. Festa u beogradskom Centru "Sava", a u našem glavnom gradu boraviće do sutra.

Kent je za B92.net rekao da je oduševljen organizacijom, punom salom koju je video sinoć, kao i da takav festival ne postoji u Velikoj Britaniji.

Foto: Gettyimages
Foto: Gettyimages

"Mnogo mi se sviđaju Beograd i Srbija. Ljudi su veoma topli, prelepo je", podelio je prve utiske i dodao da još nije pogledao nijedan srpski film.

Kentov film "U tuđoj kući", sa Kirom Najtli u glavnoj ulozi, na programu je ovogodišnjeg Festa i publika ga može pogledati 2. i 3. marta.

Film/TV

Ovacije na premijeri filma "Psi umiru sami"

Sinoć je u prepunoj Kombank dvorani u okviru domaćeg takmičarskog programa ovogodišnjeg FEST-a premijerno prikazan film "Psi umiru sami". Rediteljski debi Nikole Petrovića ujedno je bio i debi glavnih glumaca Srđana Petrovića i Mine Obradović, koji su pozdravljeni ovacijama nakon projekcije filma.

Film/TV četvrtak 28.02. 18:50 Komentara: 1

"Da je muškarac, rekao bih za Drinku da je samuraj"

Film "Šavovi” Miroslava Terzića, nagrađen na nedavno završenom Berlinskom filmskom festivalu, imaće domaću premijeru sutra u Kombank dvorani, u okviru 47. Festa, a reditelj ističe da je to priča o svim borbama, neprestanoj potrazi za onim što vas kopka, muči i želji da se zna istina ma kakva ona bila.

Film/TV četvrtak 28.02. 12:43 Komentara: 7
strana 1 od 40 idi na stranu