Polanskom tražili kartu da uđe na FEST

Projekcijom filma "Miljenica" Jorgosa Lantimosa večeras u 19 sati počinje 47. Međunarodni filmski festival u Beogradu. Na FESTu će biti prikazano 125 filmova u čak 13 bioskopskih dvorana.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Promo
Foto: Promo

Više od 60 filmova biće prikazano u Kombank dvorani, u kojoj se nalazi festivalski centar i održavaju se pres-konferencije.

Igor Stanković, direktor Kombank dvorane, govorio je za TV Prva o značaju FEST-a i ispričao anegdotu iz vremena kada je pre nekoliko decenija Roman Polanski došao u tadašnji Dom sindikata.

"Osoba koja je stajala na vratima nije ga prepoznala i tražila mu je kartu. U tom besu Roman Polanski je direktno iz sale otišao na aerodrom, i otišao sa FEST-a. U to vreme je to bila vest koja nije bila objavljena", rekao je Stanković.

Pogledajte šta je sve u programu:

Film/TV

Ovacije na premijeri filma "Psi umiru sami"

Sinoć je u prepunoj Kombank dvorani u okviru domaćeg takmičarskog programa ovogodišnjeg FEST-a premijerno prikazan film "Psi umiru sami". Rediteljski debi Nikole Petrovića ujedno je bio i debi glavnih glumaca Srđana Petrovića i Mine Obradović, koji su pozdravljeni ovacijama nakon projekcije filma.

Film/TV četvrtak 28.02. 18:50 Komentara: 1

"Da je muškarac, rekao bih za Drinku da je samuraj"

Film "Šavovi” Miroslava Terzića, nagrađen na nedavno završenom Berlinskom filmskom festivalu, imaće domaću premijeru sutra u Kombank dvorani, u okviru 47. Festa, a reditelj ističe da je to priča o svim borbama, neprestanoj potrazi za onim što vas kopka, muči i želji da se zna istina ma kakva ona bila.

Film/TV četvrtak 28.02. 12:43 Komentara: 7
strana 1 od 40 idi na stranu