Poslednji Srbin u Hrvatskoj VIDEO

Hrvatska je bankrotirala, a zaražena voda pretvara Hrvate u zombije. Imuni su jedino lokalni Srbi. Ovo je zaplet filma "Poslednji Srbin u Hrvatskoj", ostvarenja koje je i pre snimanja postalo tema tabloida i zgražavanja nacionalista sa obe strane.

Kultura

Izvor: B92

Nedelja, 17.02.2019.

21:45

Poslednji Srbin u Hrvatskoj VIDEO
Foto: Screenshot, Youtube

Premijera filma u Srbiji biće 1. marta na beogradskom Festu, nakon čega će uslediti tri reprize. Od 7. marta film će se naći na redovnom bioskopskom repertoaru.

Što se radnje tiče, u filmu stradaju svi, samo Srbi ostaju kao najmnogobrojnija manjina u Hrvatskoj, kaže reditelj Predrag Ličina. To je tako, kaže on u šali, jer ih ima najviše pa će se najlakše izlečiti nego recimo Mađari ili Italijani.

"Na kraju nije dobro, ali moram reći da je ipak hepi end", kazao je on.

Sa druge strane, glumica Hristina Popović kaže da je "samo jedan lik uspeo da izgura do kraja".

"Nekako me reditelj zavoleo pa me ostavio da preživim za sledeći film", otkriva ona.

Kada je u pitanju sam naziv filma, kod hrvatske desnice Srbin u naslovu nije dobro, pa makar i bio poslednji, kaže Ličina.

"Po njima bi se film trebalo zvati 'Poslednji Srbin u Hrvatskoj umire u teškim mukama', pa bi onda bili zadovoljni. Međutim, oni su izmislili svoj scenario o gej paru Hrvatu i Srbinu koji tokom Oluje iz Knina nešto beže. Međutim, kako je izašao trejler, nisu znali šta da napišu i sad više nema nikakvih reakcija", ističe on.

Njihovo celokupno gostovanje i razgovor o filmu poslušajte u prilogu televizije Prva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: