Biografski film o slavnom autoru dobio prvi trejler VIDEO

Izašao je prvi trejler za biografski film o J. R. R. Tolkinu, slavnom autoru romana "Gospodar prstenova".

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 14.02.2019.

13:52

Biografski film o slavnom autoru dobio prvi trejler VIDEO
Foto:Youtube/printscreen

Početak prikazivanja filma o autoru čije je puno ime i prezime Džon Ronald Ruel Tolkin planiran je za maj ove godine.

Film prati Tolkina u mladosti i njegov put do stvaranja Srednje zemlje i priča u njoj - od Hobita do serijala Gospodari prstenova, piše Independent.

"Ovo je priča o putovanjima, putovanjima na koja krećemo da se dokažemo. To je priča o otkrićima. O moćnoj magiji - magiji u svemu što je iko ikada ranije osećao, o tome šta znači voleti i biti voljen, o hrabrosti. Radi se o zajedništvu", reči su koje glumac Nikolas Hult, u ulozi poznatog pisca, izgovara kao Tolkin u trejleru. U sinopsisu, koji je objavila produkcijska kuća Foks srčlajt (Fox Searchlight), navodi se da film prati "odrastanje i razvoj autora koji je bio siroče i koji pronalazi prijateljstvo, ljubav i umetničku inspiraciju u grupi drugara koji su odbačeni u školi".

Sve do izbijanja Prvog svetskog rata, koji preti da razdvoji "zajedništvo", navodi se u opisu filma. Sva ta iskustva inspirisala su Tolkina da napiše svoje poznate priče u romanu "Srednja zemlja".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: