Oskarovac pregovara o ekranizaciji romana "Vesti iz sveta"

Oskarovac Tom Henks (62) mogao bi da igra u ekranizaciji romana "Vesti iz sveta", javio je američki filmski list "Verajeti".

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Foto: Gettyimages
Foto: Gettyimages

Henks i režiser Pol Gringras pregovaraju da se roman adaptira za scenario, a prema pisanju "Verajetija", oni su već poceli rad na scenariju za film prema istorijskom romanu čija se radnja događa nakon završetka američkog građanskog rata.

Roman je ušao u najuži izbor za Nacionalnu književnu nagradu i govori o "čitaču novina". Kapetan Džeferson Kajl Kid zarađuje za život čitajući novine slušaocima koji ne umeju da čitaju u Teksasu.

On prihvata ponudu da iz Vičita vodopada povede desetogodišnju devojčicu Johanu, koja je bila zarobljenica indijanskog plamena Kajova, i odvede rođacima u San Antonio.

Johana ne zna da govori engleski, ali kapetan i njegova štićenica se zbližavaju, pogotovo nakon nekoliko neočekivanih opasnih situacija u kojima su se našli.

Henks, koji je dva puta osvajao Oskara i poznat je po brojnim sjajnim filmovima, među kojima su "Forest Gamp", "Spasavanje redova Rajana", "Filadelfija", nedavno je završio rad na četvrtom nastavku "Priča o igračkama" i " Lep dan u susedstvu".

Henks i Gringras su već radili zajedno na trileru "Kapetan Filips", koji je 2013. kritika veoma dobro ocenila.

Film/TV

Oni su dobitnici francuskog Oskara

Film "Jusqu’a la garde" (Do straže) reditelja Gzavijea Legrana (Xavier Legrand) veliki je pobednik na 44. dodeli Cezara, nagrade francuske Akademije filmske umetnosti, na ceremoniji održanoj sinoć u Parizu, preneo je list Mond (Le Monde).

Film/TV subota 23.02. 17:45 Komentara: 0
strana 1 od 38 idi na stranu