Oskarovac pregovara o ekranizaciji romana "Vesti iz sveta"

Oskarovac Tom Henks (62) mogao bi da igra u ekranizaciji romana "Vesti iz sveta", javio je američki filmski list "Verajeti".

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 11.02.2019.

13:45

Oskarovac pregovara o ekranizaciji romana
Foto: Gettyimages

Henks i režiser Pol Gringras pregovaraju da se roman adaptira za scenario, a prema pisanju "Verajetija", oni su već poceli rad na scenariju za film prema istorijskom romanu čija se radnja događa nakon završetka američkog građanskog rata.

Roman je ušao u najuži izbor za Nacionalnu književnu nagradu i govori o "čitaču novina". Kapetan Džeferson Kajl Kid zarađuje za život čitajući novine slušaocima koji ne umeju da čitaju u Teksasu.

On prihvata ponudu da iz Vičita vodopada povede desetogodišnju devojčicu Johanu, koja je bila zarobljenica indijanskog plamena Kajova, i odvede rođacima u San Antonio.

Johana ne zna da govori engleski, ali kapetan i njegova štićenica se zbližavaju, pogotovo nakon nekoliko neočekivanih opasnih situacija u kojima su se našli.

Henks, koji je dva puta osvajao Oskara i poznat je po brojnim sjajnim filmovima, među kojima su "Forest Gamp", "Spasavanje redova Rajana", "Filadelfija", nedavno je završio rad na četvrtom nastavku "Priča o igračkama" i " Lep dan u susedstvu".

Henks i Gringras su već radili zajedno na trileru "Kapetan Filips", koji je 2013. kritika veoma dobro ocenila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: