Film o zemunskim tinejdžerima na festivalu u Parizu

Dokumentarni film "Taurunum Boy" srpskih reditelja Jelene Maksimović i Dušana Grubina biće prikazan u takmičarskom programu Međunarodnog festivala dokumentarnog filma "Cinema du Reel" u Parizu.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Foto: YouTube/Printscreen
Foto: YouTube/Printscreen

To će biti jedini film iz ovog regiona koji će u takmičarskom delu biti prikatan na 37. po redu festivalu koji se održava od 15. do 24. marta u Centru "Žorž Pompidu“.

Film je opservacijski dokumentarac o odrastanju petnaestogodišnjaka u Zemunu. Autori scenarija i reditelji su Jelena Maksimović i Dušan Grubin, a producentkinja Jelena Angelovski. Dušan Grubin je bio i direktor fotografije, a Jelena Maksimović i montažerka ovog ostvarenja.

"Taurunum Boy" je u decembru 2017. dobio nagradu za postprodukciju švajcarskog fonda "Visions sud est" i prikazan je na festivalima u Prizrenu i Torinu.

Film/TV

Oni su dobitnici francuskog Oskara

Film "Jusqu’a la garde" (Do straže) reditelja Gzavijea Legrana (Xavier Legrand) veliki je pobednik na 44. dodeli Cezara, nagrade francuske Akademije filmske umetnosti, na ceremoniji održanoj sinoć u Parizu, preneo je list Mond (Le Monde).

Film/TV subota 23.02. 17:45 Komentara: 0
strana 1 od 38 idi na stranu