Film o zemunskim tinejdžerima na festivalu u Parizu

Dokumentarni film "Taurunum Boy" srpskih reditelja Jelene Maksimović i Dušana Grubina biće prikazan u takmičarskom programu Međunarodnog festivala dokumentarnog filma "Cinema du Reel" u Parizu.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Foto: YouTube/Printscreen
Foto: YouTube/Printscreen

To će biti jedini film iz ovog regiona koji će u takmičarskom delu biti prikatan na 37. po redu festivalu koji se održava od 15. do 24. marta u Centru "Žorž Pompidu“.

Film je opservacijski dokumentarac o odrastanju petnaestogodišnjaka u Zemunu. Autori scenarija i reditelji su Jelena Maksimović i Dušan Grubin, a producentkinja Jelena Angelovski. Dušan Grubin je bio i direktor fotografije, a Jelena Maksimović i montažerka ovog ostvarenja.

"Taurunum Boy" je u decembru 2017. dobio nagradu za postprodukciju švajcarskog fonda "Visions sud est" i prikazan je na festivalima u Prizrenu i Torinu.

Film/TV

Vodimo vas na film "Alita Borbeni Anđeo"

Zajedno sa rediteljem Robertom Rodrigezom, sa kojim deli jednaku strast prema jakim ženskim herojima, scenarista Džejms Kameron snimio je 3D spektakl "Alita Borbeni Anđeo", koji se odnedavno prikazuje u bioskopima.

Film/TV četvrtak 21.02. 16:24 Komentara: 6

"Uspeli smo da oživimo istinitu priču"

Glumica Jovana Stojiljković u proteklih nekoliko meseci našla se u žiži javnosti zbog uloga u televizijskoj seriji "Jutro će promeniti sve" i filmu "Šavovi" koji je na nedavno završenom Filmskom festivalu u Berlinu dobio nagradu Europa Cinemas Label za najbolji evropski film u programu Panorama.

Film/TV sreda 20.02. 16:16 Komentara: 23
strana 1 od 37 idi na stranu