Vodimo vas na film "Alita Borbeni anđeo"

Zajedno sa rediteljem Robertom Rodrigezom, sa kojim deli jednaku strast ka jakim ženskim herojima scenarista Džejms Kameon snimio je 3D spektakl "Alita Borbeni anđeo", koji nam premijerno u bioskope stiže sutra, 12. februara.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 11.02.2019.

12:45

Vodimo vas na film
Foto: Printscreen Youtube

Nakon ogromnog uspeha koji je postigao sa prvim ikada urađenim 3D filmom, revolucionarnim ostvarenjem "Avatar", Džejms Kameron se posle duže pauze odlučio na još jednu epsku avanturu, ali ovaj put u ulozi scenariste i producenta.

Više od 15 godina pripremao je svoju adaptaciju manga stripa "Alita: Borbeni anđeo", koji je pre trideset godina osmislio i nacrtao japanski umetnik Jukito Kišira, a ekranizacija filma urađena je u najnovijoj nativ 3D tehnologiji.

Priča je smeštena u daleku mračnu budućnost, u dvadeset i šestom veku i prati kiborg devojku, (osobu sa robotskim/tehničkim implantantima) po imenu Alita (Rosa Salazar) koja se budi u svetu koji ne prepoznaje, bez bilo kakvih sećanja na prošli život. Doktor Ajdo (Kristof Valc) pokušava da je zaštiti od njene misteriozne prošlosti, dok sa druge strane, njen drug Hugo želi da joj pomogne da vrati uspomene.

Lik ženskog heroja Alite ovekovečila je kanadska glumica kubansko-američkog porekla Roza Salazar, o čijem talent ekipa film ima samo reči hvale:

"Skoro je nemoguće opisati kakav je utisak ostavila na Roberta i mene. Unela je sebe srcem i dala životnost svakom momentu filma", rekao je scenarista Džejms Kameron.

Osim Roze Salazar, u ostalim ulogama našli su se Oskarom nagrađeni glumci: Kristof Valc, Dženifer Koneli, Maheršala Ali, kao i mlade glumice Eiza Gonzales, Lana Kondor i drugi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: