Hana Selimović: "Živimo u duboko razvaljenom društvu" VIDEO

"Neposlušni", "Beli, beli svet", "Apsurdni eksperiment", "Ime dobrica, prezime nepoznato", "Otac na službenom putu", "Višnjik", "Ivanov" samo su neke od uloga po kojima je pamtimo na filmu i u pozorištu.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.01.2019.

17:00

Hana Selimović:

Za nju kažu da je drugačija od ostalih glumica. Tek posle 10 godina igranja u pozorištu, odlučila je da prihvati ulogu na televiziji. Gledaćemo je kao glavnu junakinju u seriji "Besa". Glumica Hana Selimović bila je gošća emisije Jutro Prve televizije.

"Pre nego što su serije preuzele primat, prvo u svetu pa onda kod nas, serijski program u Srbiji nije bio nešto što me je me naročito izazivalo, ili u čemu sam na bilo koji način nalazila svoje mesto. Serijski program je bio nešto što služi isključivo razonodi i kraćenju vremena televizijskog programa. Naposto nisam nikada volela da učestvujem u stvarima koje sama nisam volela da gledam", kaže glumica.

Hana Selimović kaže da je sada kvalitet i način rada na serijama u Srbiji dosta drugačiji i kvalitetniji, što ju je i opredelilo da prihvati ulogu.

Kada je reč o pozorištu, Hana kaže da opšta medijska situacija i sadržaj koji se gledaocima plasira nije ono što ovdašnju publiku "gura" u pozorište.

Serija "Besa" je srpsko-hrvatsko-albanska koprodukcija, u kojoj učestvuju i glumci sa sve tri strane. Na pitanje kako je funkcionisala ta saradnja, s obzirom na burnu noviju istoriju međusobnih odnosa sva tri naroda, glumica odgovara:

"Ja kolege ne delim na koji drugi način, osim na talentovane i ne talentovane. Deli ih ovo društvo. Mi živimo u duboko podeljenom društvu. Ne, čak, ni podeljenom, nego duboko razvaljenom društvu. U takvoj vrsti društva, granice se postavljaju svuda, zato što je oblik komunikacije, u koji smo pogurani, uglavnom komunikacija mržnje", istakla je Hana Selimović.

Hana Selimović kaže da uloga inspektorke Divne, pomoćnice glavnog inspektora u seriji "Besa", predstavlja jednu pametnu, ambicioznu i posvećenu ženu koja je, sa druge strane, i samohrana majka.

"Taj njen raskol je bilo nešto jako zanimljivo za igru", istakla je ona.

Ostatak razogvora poslušajte u snimku iz emisije Jutro.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: