Projekcije domaćih dokumentaraca u 8 gradova Srbije

Projekcije domaćih dokumentarnih filmova biće održane 24. januara u osam gradova Srbije, okviru programa "Dan domaćeg filma" u organizaciji Filmskog centra Srbije, najavili su iz FCS.

Kultura

Izvor: B92, Tanjug

Ponedeljak, 21.01.2019.

12:11

Projekcije domaćih dokumentaraca u 8 gradova Srbije
Foto: Thinkstock/ilustracija

FCS sa udruženjem DOK Srbija nastavlja realizaciju projekta Dan domaćeg filma, sa ciljem promocije domaćih dokumentarnih filmova koji nisu imali široku bioskopsku distribuciju a zaslužuju da budu viđeni.

Nakon projekcije, gledaoci će imati priliku da razgovaraju sa nekim od članova autorskog tima. Program podrazumeva besplatnu filmsku projekciju i razgovor sa autorom, i održaće se u osam gradova Srbije. Publika u Nišu imaće prilike da vidi film "Enkel" Aleksandra Reljića, a poštovaoci dokumentaraca u Vranju ostvarenje "Dugo putovanje u rat" Miloša Škundrića.

Film Tee Lukač "Najvažniji dečko na svetu" biće prikazan u Novom Sadu, dok će publika u Novom Pazaru biti u prilici da vidi ostvarenje "Wongar" Andrijane Stojković.

U Čačku će biti prikazana dva filma: "Tako mi na istoku" Katarine Mutić i "Dnevnik jednog kamiondžije" Miloša Ljubomirovića.

Dokumentarac "Gora" Stefana Miloševića biće prikazan u Vrnjačkoj Banji, a u Leskovcu ostvarenje "Pejzaži rata, pejzaži mira" Arona Sekelja i film "Siguran posao" Igora M.Toholja. Ljubitelji dokumentaraca u Zrenjaninu imaće priliku da vide film "Okupirani bioskop" Senke Domanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: