Glumac šokirao govorom: "Hvala Sotoni što mi je dao inspiraciju za lik"

Govor glumca Kristijana Bejla na dodeli Zlatnog globusa izazvao je polemiku u javnosti, a nakon toga oglasila se i Satanistička crkva, ali i ćerka političara kojeg on tumači u filmu "Vajs" (Vice).

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 08.01.2019.

21:20

Glumac šokirao govorom:
Foto: Gettyimages

Glasači i kritika bili su usaglašeni kad je u pitanju nagrađivanje Bejla kao najboljeg glumca u kategoriji komedija i mjuzikl za ulogu u filmu Vajs, što je filmska biografija nekadašnjeg potpredsednika SAD Dika Čejnija. U filmu je Čejni odgovoran za sve što se dogodilo tokom vladavine predsednika Džordža V. Buša.

Ipak, deo javnosti ostao je podeljen po pitanju njegovog govora na dodeli pomenutih nagrada.

Naime, glumac se, između ostalog, zahvalio đavolu.

"Hvala Sotoni što mi je dao inspiraciju da odigram ovaj lik", rekao je Bejl.

Potom je usledila reakcija Satanističke crkve na njihovom nalogu na Tviteru.

"Za nas, Sotona je simbol ponosa, slobode i individualizma, i služi kao spoljna metaforička projekcija našeg najvećeg ličnog potencijala", napisali su na zvaničnom nalogu i, pored toga, pohvalili talenat glumca.

Kako je Bejl u svom govoru rekao i da je Dik Čejni čovek bez harizme, koji je ocrnjen od svih ljudi, oglasila se na Tviteru ćerka političara Liz Čejni.

"Sotona ga je verovatno inspirisao da uradi i ovo", napisala je ona uz link vesti o privođenju Bejlija 2008. godine zbog navodnog napada na majku i sestru.

Pojedini korisnici Tvitera odgovorili su joj tako što su naveli da akcije Bejla nisu izazvale smrt ili raseljavanje miliona ljudi, za razliku od Čejnijeve planirane invazije na Irak.

Prošlog novembra, Satanička crkva sporazumno je rešila tužbu sa Netfliksom i Vorner brosom zbog prikazivanja božanstva Baphometa u kozjim glavama u filmu "Chilling Adventures of Sabrina".

Kristijan Bejl je, inače, među poznatim ličnostima koje slave pravoslavni Božić, jer je već godinama u braku sa Srbislavom Blažić, Srpkinjom rođenom u Čikagu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: