Raša Bukvić: "Besa" je ozbiljna krimi-priča VIDEO

"Oteta", "96 sati", "Umri muški 5", "Transporter", "Noćna potera", "Koko Šanel i Igor Stravinski", "Largo Vinč", "Prvaci sveta", "Genije", "Mješoviti brak", "Ljubav, navika, panika", "Vojna akademija"... samo su neki od filmova i serija u kojima je igrao.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 18.12.2018.

12:50

Raša Bukvić:

Slavu je prvo stekao u Francuskoj i Americi, pa tek onda u Srbiji. Radivoje Raša Bukvić živi i radi na relaciji Beograd - Pariz - Los Anđeles i do sada je glumio rame uz rame sa svetskim zvezdama.

Svoju najnoviju ulogu ostvario je u seriji "Besa", za koju kaže da je "ozbiljna krimi-priča".

"Trudili smo se da ispratimo ono što je bio cilj pisca Britanca Tonija Džordana, a to je da se obratimo stranoj publici", kaže Bukvić.

Od velikog broja svojih dosadašnjih uloga u Srbiji i inostranstvu, kaže da se najviše raduje ovoj poslednjoj.

"Radi se o kompleksnoj ličnosti, jednog običnog čoveka koji se našao u veoma neobičnoj situaciji. On je u saobraćajnoj nesreći, ne svojom greškom, usmrtio ćerku glavnog narko bosa na Balkanu. Od tog momenta kreće njegova životna drama da sačuva svoju porodicu. Da bude funkcionalna i da njen broj članova ostane identičan."

Na pitanje da li može na svoje uloge da gleda kao gledalac, Raša kaže da je tu subjektivan:

"Moje mišljenje i moj sud ne bi trebalo da utiču na sud običnog gledaoca, ali osećaj koji sam imao posle izlaska iz sale je zadovljstvo. Vidi se proizvod zajedničkog truda. Nije bilo ni jednog čoveka na setu koji nije bio motivisan. To je bilo fantastično i bilo mi je veoma lako da radim", rekao je Bukvić.

A kako je biti srpski glumac u Francuskoj, kakav je Brus Vilis i kako izgleda igrati sa njim, ali i kakva je Endi Mekdauel kada je sretneš na pešačkom prelazu saznajte u snimku iz emisije Jutro Prve televizije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: