Festival "Merlinka" naredna tri dana u Beogradu VIDEO

Deseti, jubilarni, Međunarodni festival filma „Merlinka“ održaće se od 6. do 9. decembra u Domu omladine Beograda. U toku četiri festivalska dana na programu će biti više od 100 filmova iz 35 država.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Svečano otvaranje festivala je večeras, a publika će imati prilike da vidi ostvarenja iz evropskih zemalja, Paragvaja, Brazila, Rusije, Indije, Kine i Australije.

Mnogi od filmova nagrađivani su na najprestižnijim svetskim festivalima poput Berlinala, Festivala u Kanu, Sundance festivala i drugih.

U fokusu ovogodišnjeg festivalskog programa je Nemačka i nemačka kinematografija, rekao je osnivač i umetnički direktor Predrag Azdejković.

Festival će otvoriti film „Srećni princ”, rediteljskog debija poznatog glumca Ruperta Evereta, a pre premijere za muzički deo ceremonije i dobru atmosferu biće zadužene Bojana Stamenov, predstavnica Srbije na Evroviziji 2015 i Dajana Ho, beogradska dreg kraljica odnosno muškarac koji imitira žene.

"Filmovi su jako kvalitetni i mahom sa LGBT temtikom, a dolaze iz zemalja gde je homoseksualizam još uvek zabranjen", rekao je Azdejković.

Više informacija možete čuti u prilogu emisije "150 minuta" TV Prve.

Film/TV

strana 1 od 36 idi na stranu