Nakon Beograda, film "Kralj Petar Prvi" širom Srbije

Nakon velike premijere u Beogradu, u sredu, 5. decembra, u Kombank dvorani, Centru "Sava" i Cineplexx Ušću, istorijski filmski spektakl "Kralj Petar Prvi" reditelja i nosioca naslovne uloge Lazara Ristovskog tokom decembra biće prikazan u svim većim gradovima u Srbiji.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Printscreen Youtube/Zillion Film
Foto: Printscreen Youtube/Zillion Film

Već 6. decembra film će biti prikazan pred novosadskom publikom, a 7. decebra i publika u Nišu će imati priliku da pogleda film.

Ekipa filma će se zatim pokloniti publici u Kragujevcu 8. decembra, dok će 9. decembra film biti prikazan u Kruševcu, Vrnjačkoj Banji i Kraljevu.

U Gornjem Milanovcu i Čačku film "Kralj Petra Prvi" biće prikazan 10. decembra, a sledećeg dana stiže u bioskope u Smederevu i Požarevcu. U Užicu i na Zlatiboru publika će imati prilike da vidi film od 13. decembra, u Pirotu od 14, a u Lazarevcu će premijera biti održana 15. decembra.

U Vrbasu je premijera filma "Kralj Petar Prvi" zakazakana za 17. decembar. Film o podvizima srpske vojske u Prvom svetskom ratu koje je predvodio omiljeni srpski kralj Petar Prvi Karađorđević sniman je prema motivima romana "Čarape kralja Petra" Milovana Vitezovića.

Filmska ekipa, koju je činilo preko 100 glumaca i 7.000 statista, snimala je od 17. marta više od šest meseci, sa ukupno 110 snimajućih dana, na mnogim autentičnim lokacijama i objektima po čitavoj Srbiji, na Staroj planini, u Knjaževcu, Valjevu, Krupnju, Soko gradu, Beogradu, Somboru, Pančevu, Kosmaju, Sremskim Karlovcima i na Krfu.

Glumačku ekipu, pored Ristovskog, čine i mladi Milan Kolak u liku dobrovoljca Marinka Spasojevića, glavnu žensku ulogu tumači Danica Ristovski u liku Makrene Spasojević, Aleksandar Vučković tumači lik mladog regenta Aleksandra, dečak Ivan Vujić igra Momčila Gavrića, najmlađeg oficira u Prvom svetskom ratu, popularni Radovan Raša Vujović seljaka Životu, mladi Marko Todorović igra princa Đorđa, a igraju još i Branko Jerinić, Pavle Jerinić, Svetozar Cvetković, Goran Šušljik, Tihomir Arsić, Slobodan Ćustić, Tanasije Uzunović, Marko Baćović, Nebojša Kundačina i mnogi drugi.

strana 1 od 35 idi na stranu