Kaluđer "u vrhu vlasti": Počelo snimanje druge sezone "Senki nad Balkanom"

Junaci serije "Senke nad Balkanom" danas dočekuju novu 1934. godinu... Zato je ekipa emisije Jutro Prve televizije ekskluzivno dobila priliku da ih poseti na snimanju serije u Barandi.

Izvor: B92
Podeli

A prvog snimajućeg dana nove sezone, na snimanju je vesela atmosfera, kao na pravom dočeku, i sve izgleda upravo kao te davne 1934. godine. Glumac Gordan Kičić, koji tumači lik Kaluđera, potvrđuje da je njegov rad na seriji, u stvari, divna igra.

"Da ga drugačije doživljavam ne bi bilo dobro. Ovaj posao nam daje slobodu da budemo neko drugi, da budemo duhoviti i da pričamo priču koja je vrlo zanimljiva... ali ne mogu ništa da otkrivam", kaže on.

Kaluđer je, u drugoj sezoni serije čija se radnja odvija šest godina kasnije, "u dobroj poziciji", odnosno u vrhu vlasti Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca. Razvija posao sa makom i opijumom i jako dobro mu ide, priča Kičić, i dodaje da je tokom snimanja serije naučio mnogo o životu u Beogradu u periodu između dva svetska rata.

Njegova koleginica Marija Bergam, čiji lik je u prvoj sezoni prošao put od dame koju publika baš i nije volela pa ju je kasnije zavolela, kaže da je ozbiljan posao pred ekipom serije.

"Ozbiljan je posao pred nama i fokusiram se na ono što nas čeka. Imamo baš ozbiljno da radimo. Lepo je što ima dosta novih glumaca u seriji i što ćemo putovati", kaže ona.

Kako izgleda atmosfera na snimanju "Senki nad Balkanom" u Barandi pogledajte u prilogu.

strana 1 od 35 idi na stranu