Stiže u bioskope film "You go to my head" sa Cvetkovićem u glavnoj ulozi

Višestruko nagrađivani film belgijskog reditelja i producenta Dimitri de Clerka "You go to my head", u kome glavnu ulogu tumači srpski glumac Svetozar Cvetković, biće premijerno prikazan 13. decembra u Kombank Dvorani, najavili su danas distributeri.

Kultura

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 19.11.2018.

13:19

Stiže u bioskope film
Foto: Promo

Ova ljubavna drama prvi put je domaćoj publici prikazana na prošlogodišnjem 23. Festivalu autorskog filma u Beogradu.

Za ulogu u ovom filmskom ostvarenju Svetozar Cvetković je dobio prestižnu Nagradu kritike za najboljeg glumca na 50. filmskom festivalu u Hjustonu 2017. godine, dok je De Clercq, čiji je film proizvod nezavisne belgijsko-francuko-nemačke koprodukcije, poneo titulu za najbolji film i režiju.

Glumačku postavu pored Cvetkovića čini poznata belgijska glumica i model Delfine Bafort.

Radnja filma odvija se u pustom delu Sahare, gde usred misteriozne automobilske nesreće mlada žena ostaje izgubljena i sama. Arhitekta Džejk je odvodi najbližem lekaru i saznaje da ona pati od post-traumatske amnezije.

"You go to my head" je nagrađen čak 30 puta, a poslednja u nizu je i nagrada "Best Narrative Future" na prestižnom Festivalu kratkog filma AAFFET u Jorku, Velika Britanija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: