Završeno snimanje domaćeg filma o heroju Kosovskog boja

Završeno je snimanje filma “Heroji” reditelja i scenariste Gorana Nikolića sa Mladenom Soviljom i Todorom Jovanovićem u glavnim ulogama, u koprodukciji Fakulteta dramskih umetnosti i „Fame solutions“, uz podršku Filmskog centra Srbije.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug/Fame solutions
Foto: Tanjug/Fame solutions

Film prati ratnika koji se nakon Kosovkog boja vraća kući i koji predstavlja sve „male heroje“, neopevane u pesmama.

Usput sreće maltene divljeg dečaka, samog u surovom svetu, ali ipak, ova dva potpuno različita ljudska bića uspostavljaju određen odnos na svom putovanju porobljenom zemljom.

Film je sniman u Paraćinu, na Zlatiboru, u Deliblatskoj peščari i u Lipovačkoj šumi.

Nikolić je pripremao ovaj film četiri godine.

„Početkom 2016. godine, dobili smo sredstva od FCS-a za master film, ali ta sredstva su bila nedovoljna za ovakvu vrstu filma. Ja sam, ipak, njima jako zahvalan na podršci, jer bez tog početnog kapitala, ovaj film bi ostao na papiru. Tokom poslednje tri godine života, pokušavao sam da nađem dodatna sredstva za film i više puta sam iznova oformljavao ekipu. Dok konačno nije naišla studentkinja produkcije Milena Šmigić, čija su metodičnost i ambicija postavili ovaj film na noge“, objasnio je reditelj.

Film kreće u montažu ovih dana i premijera se očekuje početkom leta sledeće godine, saopštio je „Fame solutions“.

Film/TV

Nakon Beograda, film "Kralj Petar Prvi" širom Srbije

Nakon velike premijere u Beogradu, u sredu, 5. decembra, u Kombank dvorani, Centru "Sava" i Cineplexx Ušću, istorijski filmski spektakl "Kralj Petar Prvi" reditelja i nosioca naslovne uloge Lazara Ristovskog tokom decembra biće prikazan u svim većim gradovima u Srbiji.

Film/TV petak 30.11. 14:21 Komentara: 7

Miodrag Dragičević: Želeo sam da budem košarkaš

Oni koji ih bolje poznaju tvrde da slučaj u njihovom slučaju ne postoji. Igraju u gotovo svim serijama koje volimo. Kuvarica Rada, Berta, Liza, Simonida, gospođa Pešić, konobarica Milka, sestra Ljilja... On je Žika Kurjak, Mihajlo, Kiza, stažista Nikola Ristić...

Film/TV petak 30.11. 08:10 Komentara: 2
strana 1 od 35 idi na stranu