Južni vetar pogledalo više od 100.000 gledalaca za sedam dana

Na sinoćnoj projekciji filma u prisustvu glumačke i autorske ekipe filma, nagrađen je stohiljaditi gledalac Beograđanka Sanja Dujović, kojoj su glumci i autori filma priredili druženje i večeru.

Kultura

Izvor: Tanjug

Sreda, 31.10.2018.

15:00

Južni vetar pogledalo više od 100.000 gledalaca za sedam dana
Foto: Screenshot, Youtube

"Južni vetar" je tokom sedam dana prikazan na 77 ekrana i imao je najuspešnji prvi vikend prikazivanja u poslednjih 15 godina.

Nakon svečane beogradske premijere, glumačka i autorska ekipa filma poklonila se, uz ovacije, publici u Novom Sadu, Kraljevu, Kragujevcu, Požarevcu, Lazarevcu, Obrenovcu, Čačku i Mladenovcu.

Druženje reditelja i glumaca sa publikom nastaviće se već danas u Višegradu, potom Banjaluci, Podgorici, Sarajevu i Skoplju, a paralelno sa publikom u regionu, film će moći da vide i gledaoci u Evropi, te uskoro u Kanadi i SAD.

Svečana premijera u Beču, na kojoj će biti prisutna glumačka i autorska ekipa filma, biće održana 9. novembra u bioskopu "Uci Kinowelt Millennium City".

Dva dana kasnije, 11. novembra, film će biti prikazan u Gracu, Lincu, Insbruku, Salcburgu i Vilahu.

Pre početka prikazivanja u Austriji "Južni vetar" moći će da vidi publika u još pet evropskih zemalja - u Švajcarskoj (1. novembra u Bazelu, Bernu, Ditlikonu, Lucernu, Luganu i Oltenu, 2. novembra u Cirihu i 3. novembra u Ženevi i Lozani), Belgiji 2. novembra (u Antverpenu i Briselu), Francuskoj 9. novembra (u Burgoanu, Bretinji i Miluzu), u Luksenburgu 2. novembra i u Švedskoj (u Getenburgu i Malmeu) 5. i 7. novembra, kao i u Stokholmu, gde će se prikazivati od 5. do 11. novembra.

Film će tokom novembra početi da se prikazuje i u Kanadi i to u Torontu 17. i 18. novembra, Otavi 23. novembra, Kitčneru i Montrealu 25. novembra, Vindzoru 27. novembra i Vankuveru 30. novembra.

"Južni vetar" do kraja godine očekuje i prikazivanje u SAD, u Vašingtonu 15. novembra, u Njujorku 16. novembra, Čikagu, 7. decembra i u Dalasu 13. decembra.

Glavne uloge u ovom akcionom trileru tumače Miloš Biković, Miodrag Radonjić, Srđan Žika Todorović, Dragan Bjelogrlić, Nebojša Glogovac, Miloš Timotijević, Jovana Stojiljković, Bogdan Diklić, Aleksandar Berček, Jasna Ðuričić, Nela Mihajlović, kao i Hristo Šopov i Ivajlo Zaharijev.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: