Od sutra filmovi Milene Dravić u Kinoteci

Povodom smrti dive jugoslovenskog glumišta publika će u Svečanoj sali Jugoslovenske kinoteke imati prilike da pogleda "WR Misterije organizma", Dušana Makavejeva iz 1971. godine, najavili su iz Jugoslovenske kinoteke.

Kultura

Izvor: B92

Nedelja, 14.10.2018.

14:38

Od sutra filmovi Milene Dravić u Kinoteci
Foto: Tanjug/Tanja Valic

Već sutra u 18 časova, gledaoci će moći da pogledaju film "Prekobrojna", Branka Bauera iz 1962, a u 20:30 ostavrenje "Poseban tretman", Gorana Paskaljevića iz 1980. godine za koji je Milena nagrađena na filmskom festivalu u Kanu.

Sve projekcije u Kinoteci, kao i obilazak, u maju ove godine otvorenog legata Milene Dravić i Dragana Nikolića, su besplatne.

Od 1. do 5. novembra u Kinoteci će biti upriličena velika retrospektiva filmova u kojima je Milena ostvarila nezaboravne uloge, među kojima su: "Vrata ostaju otvorena", "Čovek nije tica", "Hasanaginica", "Devojka", "Rondo", "Nije lako sa muškarcima", "Sutjeska"... i mnogi drugi.

Knjiga žalosti biće otvorena u Jugoslovenskoj kinoteci, večeras od 18.00 časova, pred početak projekcije filma "WR Misterije organizma".

Svi zainteresovani moći će da se upišu u knjigu žalosti u Jugoslovenskoj kinoteci, svakog dana od 8.00 časova ujutru do 22.00 časa, do petka, 19. oktobra do 22.00 časa.

Nakon petka knjiga žalosti postaće sastavni deo zbirke legata Milene Dravić i Dragana Nikolića u Jugoslovenskoj kinoteci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: