Anita Mančić: "Mladima je ukinuta čak i misao da mogu da imaju budućnost"

"Serije su stvorile neke zvezde koje smatraju da bi trebalo da slavimo dan njihovog rođenja. To mi se ne dopada", rekla je glumica u intervjuu za Novosti.

Kultura

Izvor: B92

Nedelja, 16.09.2018.

19:30

Anita Mančić:
Foto: Screenshot, Youtube

"Postoje ozbiljni profesionalci od kojih i mi stariji možemo da učimo, ali oni, nažalost, nemaju dovoljno prostora. Poštujem pametne, talentovane i ozbiljne ljude. Međutim, čini mi se kao da su televizijske serije danas stvorile neke zvezde koje smatraju da bi svi trebalo da slavimo dan njihovog rođenja. To mi se ne dopada. Verujem da iza svakog rada mora da stoji neka težina", istakla je Mančić.

Ona je to rekla na pitanje da li su "mlade kolege danas spremne da prođu isti put do slave". Anita Mančić nastupa u seriji "Jutro će promeniti sve", čije prikazivanje je najavljeno za oktobar na RTS-u i upravo u ovoj seriji će igrati sa glumcima mlađe generacije.

"Oni su sjajna ekipa mladih profesionalaca koji su se uhvatili u koštac sa nečim veoma ozbiljnim i zahtevnim, i uspeli da se sjajno izbore sa tim. Poželeli su da ispričaju nešto o svojim i problemima njihovih vršnjaka, a najzanimljivije je to što sam u toj priči prepoznala mnogo toga o mojoj generaciji. Dopada mi se to što nisu dopustili da život prolazi pored njih. Želeli su da ostave neki trag. Nadam se da će ova generacija glumaca imati budućnost, za razliku od naše koja je mislila da je ima, pa nam je ona oduzeta. Tragično je to što je mladima danas ukinuta čak i misao da mogu da imaju budućnost, a ja se nadam da će, ipak, biti drugačije", rekla je ona između ostalog.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: