Šta sve znamo o predstojećoj sezoni Pravog detektiva?

Prva sezona serije "Pravi detektiv" pretvorila se u neočekivani hit, ne samo za tvorca i scenaristu Nika Picolata već i za HBO, jer nije bilo izvesno da će ova krimi-drama sa egzistencijalističkim elementima da pronađe put do šire publike.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 30.08.2018.

17:15

Šta sve znamo o predstojećoj sezoni Pravog detektiva?
Foto: Gettyimages

Odlična atmosfera i glumački dvojac, koji čine Metju Mekonahi i Vudi Harelson, očito su osvojili publiku, ali i podelili fanove na one koji su smatrali da se radi o unikatnom remek-delu, ali i one koji su tvrdili da je reč o pretencioznom projektu koji je na kraju razočarao lenjo napisanom poslednjom epizodom, piše Didžital spaj.

Bilo kako bilo, lestvica je podignuta, a serija je u relativno kratkom roku dobila i drugu sezonu koja je sporom, prekompleksnom i ezoteričnom radnjom odbila i publiku i kritičare.

Iako je, gledajući sa razmakom, druga sezona postala žrtva lavine negativnosti na internetu i u stvarnosti nije loša koliko su neki tvrdili da jeste, činjenica je da je gledanost drastično pala, a to je mnoge navelo da zaključe kako treću sezonu nećemo da gledamo.

S vremenom je počelo da se šuška da je rad na trećoj sezoni počeo, a prvi trejler pokazao je da su nagađanja bila tačna.
Foto: Gettyimages
Ko glumi i o čemu se radi u trećoj sezoni?

U julu prošle godine pojavili su se prvi navodi da je oskarovac Maheršala Ali u pregovorima s HBO-om o radu na novoj sezoni. Kasnije tog meseca to je i službeno potvrđeno, a HBO je u septembru prošle godine otkrio da će Ali da glumi Vejna Hejsa.

Rej Fišer igra njegovog sina Fredija Brnsa. Karmen Idžogo glumi učiteljicu Ameliju Rijerdon, koja Vejnu pomaže oko istrage nestanka dvoje dece iz osamdesetih.

Tu je i Skut Mekneri i on glumi Toma, oca koji prolazi kroz ovu tragediju, koja ga spaja s dvojicom detektiva, koji decenijama rade na ovom slučaju.

Mejmi Gumer je Lusi Persel, mlada majka u središtu ove tragične priče, a Brendon Flin glumi Rajana Petersa.

Mnogi su verovali da serija neće da doživi treću sezonu, uključujući i bivšeg predsednika HBO-a Majkla Lombarda, koji je svojevremeno izjavio: "Naši najveći pobačaji, iako ne znam mogu li da nazovem drugu sezonu pobačajem, rezultat su naših naredbi da serija mora da bude gotova do određenog datuma, umesto da pustimo scenaristima da pronađu prirodni put i završe scenario onda kada smatraju da je gotov. U takvim smo slučajevima podbacili."

Sadašnji predsednik Kejsi Blojz nije želeo da otkriva detalje treće sezone, ali kaže da će biti izvrsna. "Pročitao sam pet scenarija treće sezone i vrlo, vrlo sam uzbuđen i impresioniran onim što sam pročitao", rekao je on.

HBO je, izgleda, ovog puta odlučio da odabere pravi put. Ne samo da su odlagali najavu nove sezone, već su i Picolatu dopustili da dovrši scenario onako kako je zamislio. Inače, udružio je snage s Dejvidom Milčem, tvorcem izvanrednog "Deadwooda" kako bi zajedno oblikovali sezonu, a Milč je napisao i scenario za četvrtu epizodu.

Što se sadržaja tiče, znamo samo ono što stoji u službenom sinopsisu: "Priča o morbidnom zločinu u srcu Ozarka i misterija koja se produbljuje kroz decenije i odvija u tri različita vremenska perioda."
Foto: Gettyimages
Povratak Rastija?

Ono o čemu se takođe šuška jeste povratak Metjua Mekonahija u ulozi detektiva Rastija Kola.

Budući da je namera da se serija vrati atmosferi i kvalitetu prve sezone, mnogi nagađaju da bi to značilo i povratak nekih likova.

Naravno, to bi bilo suprotno ideji serije čije su sezone nepovezane. Mekonahi je povodom toga izjavio da je pričao sa Nikom Picolatom o tome i da bi to morao da bude pravi kontekst i pravi način.

"Nedostaje mi Rasti Kol. Voleo bih da ga gledam nedeljom uveče. Nedostaje mi serija. Bio sam srećan čovek tih šest meseci, koliko smo radili na seriji", izjavio je glumac.

Ono u šta možemo biti sigurni jeste da se Vudi Harelson neće vratiti, što je on i sam potvrdio. "Ne vidim se u tome jer prvi put smo to odradili kako treba i ako to učinimo, čućemo samo da nije dobro kao ranije. Ne želim to da slušam", rekao je Harelson.

Fanovima serije, sa druge strane, ne preostaje ništa drugo nego da sačekaju januar 2019. kada će serija početi s emitovanjem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: